"Top 10" įdomybių apie golfą

"Top 10" įdomybių apie golfą

Ar žinojote, kad golfas yra vienintelė sporto šaka, išmėginta Mėnulyje? O gal manote, kad golfą gali žaisti tik tam tikro amžiaus žmonės? Sostinių golfo klubo generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Pranevičius „Laisvalaikiui“ atskleidė kelis įdomius faktus, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas, besidomintis golfu.

Kiekvienas golfo žaidėjas per metus žaisdamas įveikia nemenkus atstumus. Atstumas nuo Žemės iki Mėnulio yra apie 384 400 km, o Sostinių golfo klube per metus vidutiniškai sužaidžia 4000 žaidėjų, tad per metus kiekvienas jų nueina apie 40 000 km. Šią vasarą klubas paminėjo savo dešimtmetį, o tai reiškia, kad per tiek laiko žaidėjai jau įveikė apie 400 tūkst. km - beveik kaip iki Mėnulio.

1971 m., misijos į Mėnulį metu, amerikiečių astronautas Alanas Šepardas (Alan Shepard) buvo pasiėmęs golfo lazdą, kamuoliukų ir pademonstravo smūgį. Kadangi ten nėra traukos, kamuoliukas nuskriejo mylių mylias, o golfas kol kas yra bene vienintelė sporto šaka, išmėginta Mėnulyje.

 

Įvairiais duomenimis, pasaulyje golfą žaidžia daugiau nei 60 mln. žmonių. Skaičiuojama, kad iš jų moterys gali sudaryti apie 20 proc.

Tolimiausias smūgis pasaulyje priklauso 1974 m. net 471 m kamuoliuką numušusiam golfo žaidėjui Maikui Ostinui (Mike Austin).

Iškart po smūgio golfo kamuoliukas skrieja net 270 km/h greičiu.

Kiekvieno golfo žaidėjo svajonė kamuoliuką įmušti į duobutę iš pirmo smūgio. Tai reta sėkmė, tačiau vienetams pasitaiko. Vyriausias golfo žaidėjas pasaulyje, duobutę įveikęs vienu smūgiu – 103 metų amžiaus Gasas Andeonė (Gus Andreone). Jauniausias žaidėjas – Kobis Oras (Coby Orr). Vienu smūgiu duobutę įveikė 1975 metais. Jam tuo metu buvo vos penkeri. O 2015 liepos 6 dieną, per „Sostinių golfo klubo“ gimtadienio turnyrą žaidėja iš Suomijos Taina Zettelman kamuoliuką vienu smūgiu į duobutę įmušė iš 145 metrų atstumo. Klubas didžiuojasi, kad jo gretose jau yra 17 žmonių, kamuoliuką į duobutę įmušusių iš pirmo smūgio.

Švedų mokslininkai atliko tyrimus ir patvirtino, kad žmonės, žaidžiantys golfą, gyvena 5 metais ilgiau. Tai lemia ilgas laikas, praleistas gryname ore, ir pasivaikščiojimai žaidimo metu.

Sostinių golfo klube jauniausias aktyviai žaidžiantis žaidėjas yra 4,5 metų, o vyriausias - 76 metų.

Kaip pirmoji kultivuojama sporto šaka golfas pasaulyje užima 6-7 vietą. Kaip antroji - 1-ąją.

Sostinių golfo klubas - tai pirmasis profesionalus 18-os duobučių golfo aikštynas Lietuvoje ir kol kas vienintelis surengęs tarptautinį profesionalų turnyrą „SAS Masters“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder