Venesuelos prezidentas padovanojo Fideliui Kastrui Hugo Čaveso nutapytą paveikslą

Venesuelos prezidentas padovanojo Fideliui Kastrui Hugo Čaveso nutapytą paveikslą

Venesuelos prezidentas Nikolas Maduras (Nicola Maduro) šeštadienį Havanoje susitiko su Kubos revoliucijos lyderiu Fideliu Kastru (Fidel Castro) ir padovanojo jam paveikslą, kurį nutapė velionis Venesuelos lyderis Hugas Čavesas (Hugo Chavez), informuoja "RIA Novosti".

Kaip pastebi Lotynų Amerikos žiniasklaida, šį paveikslą H. Čavesas nutapė tuomet, kai gydėsi Kuboje. 2011-2013 m. laikotarpiu buvusiam Venesuelos prezidentui Kuboje buvo atliktos keturios operacijos, paskutinioji buvo atlikta šių metų vasarį, likus kelioms savaitėms iki mirties kovo pradžioje. 2011 metų birželį jam Kuboje buvo diagnozuotas piktybinis auglys.

N. Maduras padovanojo F. Kastrui ir knygą apie H. Čavesą "Mano pirmasis gyvenimas".

Per susitikimą Havanoje N. Maduras ir F. Kastras aptarė temas, susijusias su minimu Kubos revoliucijos pradžios 60-mečiu, taip pat prisiminė H. Čavesą. "Kaip mums jo trūksta", - konstatavo dabartinis Venesuelos lyderis.

Tuo tarpu F. Kastras susitelkė ties jį jaudinančia tema - klimato pokyčiais. Kubos revoliucijos lyderio nuomone, kalbama jau ne apie šimtmečius, o apie metus, kai vandens lygis pasaulio vandenyne gali pakilti 70 centimetrų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder