Viename Kinijos kaime panoro skirtis daugiau kaip 160 porų

Viename Kinijos kaime panoro skirtis daugiau kaip 160 porų

Viename Kinijos kaime šalies rytuose daugiau kaip 160 porų nusprendė skirtis, kad gautų didesnę kompensaciją, jeigu jų namai būtų nugriauti, praneša BBC.

Valdžia nusprendė nugriauti Dziangsu provincijoje esantį Dziangbėjaus kaimą, kadangi jo vietoje planuojama pastatyti aukštųjų technologijų plėtros centrą.

Dėl to šeimoms, po kelis dešimtmečius gyvenančioms Dziangbėjaus kaime, teks palikti savo namus. Vyriausybė žadėjo skirti šeimoms naujus namus po 220 kvadratinių metrų.

Bet kaimo gyventojai išsiaiškino, jog jei poros išsiskyrusios per teismą, tai joms papildomai priklauso po 70 kvadratinių metrų nekilnojamojo turto ir kompensacija grynaisiais.

Sutuoktiniai suprato, kad galės pretenduoti į du naujus namus arba papildomą kompensaciją nuo 19 tūkstančių dolerių, jeigu išsiskirs.

Dauguma skirtis nusprendusių porų pareiškė, jog net ir po skyrybų ketina gyventi kartu. Daugelis planuoja vėl susituokti, kai tik gaus kompensaciją. Kai kuriems sutuoktiniams jau daugiau kaip 80 metų.

Laikraščio "The China Daily" duomenimis, tenykštė juridinė bendrovė už pagalbą skiriantis ima daugiau kaip 2 tūkstančius dolerių.

Kol kas neaišku, ar išsiskyrusios poros iš tikrųjų gaus papildomas kompensacijas. Valdžia žino apie šią įstatymo spragą, bet nepraneša, ar bus keičiamos kompensacijų išmokėjimo sąlygos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder