Vos dvejų metų berniukas priimtas į protingiausių pasaulio žmonių organizaciją

Vos dvejų metų berniukas priimtas į protingiausių pasaulio žmonių organizaciją

Adamo Kirby tėvai suprato, kad jų vaikas yra protingesnis už daugelį savo bendraamžių tuomet, kai būdamas 23 mėnesių amžiaus jis perskaitęs knygą pats išmoko sėdėti ant puoduko, rašo „The Telegraph“.

Protingojo vaiko mama Kerry-Ann Kirby ir tėvas Deanas Kirby nusprendė savo vos dvejų metų sulaukusį sūnų nuvesti atlikti intelekto koeficiento testo. Dar net kalbėti nemokančio Adamo rezultatas pribloškė visus. Berniukas surinko 141 balą – tokį rezultatą kažin ar pademonstruotų daugelis JAV prezidentų.

Dėl tokio aukšto koeficiento balo Adamas Kirby buvo pakviestas prisijungti prie „Mensa International“ organizacijos („Mensa International“ yra didžiausia ir labiausiai žinoma žmonių su aukštu intelektu oficiali organizacija. Jos nariais gali tapti žmonės su aukštu intelekto koeficientu, o jų, turinčių tokį aukštą intelekto koeficientą, pasaulyje tėra tik 2 proc.. Į šią organizaciją jie priimami tik išlaikę specialų testą, – red. past.).

Šiuo metu protingiausius pasaulio žmones vienijančioje organizacijoje Adamas Kirby yra pats jauniausias narys berniukas, į ją įstojęs sulaukęs vos dvejų metų ir penkių mėnesių.

Adamui Kirby mažai trūko, kad taptų pačiu jauniausiu šios organizacijos nariu, jį lenkia vos vienu mėnesiu jaunesnė mergaitė Alice Amos.

Pietų Londone gyvenantis Adamas Kirby skaityti išmoko sulaukęs vos devynių mėnesių, šiuo metu berniukas paraidžiui moka pasakyti maždaug 100 žodžių, angliškai vaikas moka suskaičiuoti iki 1000, o ispanų ir japonų kalbomis Adamas be vargo suskaičiuotų iki 20.

Būdamas vienerių metų amžiaus berniukas pagal formą žemėlapyje galėdavo atpažinti beveik visas pasaulio šalis ir sudėlioti pasaulio žemėlapio dėlionę.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder