Žilvinas Žvagulis 54-ąjį gimtadienį sutiko scenoje: draugus ir gimines sukvietė į koncertą Palangoje

Žilvinas Žvagulis 54-ąjį gimtadienį sutiko scenoje: draugus ir gimines sukvietė į koncertą Palangoje

Lietuviškosios muzikos scenos karalius Žilvinas Žvagulis trečiadienį minėjo 54-ąjį gimtadienį. Švęsdamas jis išliko ištikimas tradicijoms: rengė šventinį koncertą, keletą dešimčių artimiausių savo giminaičių sukvietė į kasmetinį pasiplaukiojimą laivu. Savo energija garsėjantis atlikėjas atviras – bėgant metams jis vis geriau supranta, kaip svarbu sustoti ir skirti laiko sau.

„Gimtadienį pasitinku kaip visada – darbingai“, – sako Žilvinas Žvagulis. Taip atrodo visi Žilvino gimtadieniai. Gimtadienio popietę jis sėdėjo savo namuose ir dėliojo šventinio koncerto programą. „Vakare bus proga su visais susitikti, pabendrauti, ne tik baliaus metu, bet ir scenoje“, – juokaudamas kalba Žilvinas.

Tai jau eilę metų tapo Ž.Žvagulio gimtadienine tradicija. Į šventinį koncertą suvažiuoja giminės ir artimiausi atlikėjo draugai.

„Visada stengiuosi dirbti gimtadienio metu. Sakoma – kaip pasitiksi naujus metus, tokie ir ateinantys metai bus. Ta taisyklę pritaikiau savo gimtadieniui“, – 15min teigia Ž.Žvagulis.

Trečiadienio rytą atlikėjo gimtadienis prasidėjo su ankstyvais žmonos Irenos Starošaitės sveikinimais. Ji atvyko ne viena – su jaunėliu sūnumi Vakariu ir šeimos šunimi – didžiuoju šveicarų zenenhundu Aru.

Tačiau trečiadienį atlikėjo gimtadienis nesibaigs. Ketvirtadienį laukia šventė su gimine. Tai dar viena ilgametė Žilvino tradicija.

„Sekančią dieną su visais artimaisiais tradiciškai plauksime laivu iš Rusnės. Visi suvažiuos su šeimomis, vaikais. Labai smagu visus pamatyti tokia proga. Geriau pasimatyti per gimtadienį nei paskui per laidotuves“, – juodo humoro neslepia atlikėjas.

Žilvinas neslepia, kad progų pasimatyti su giminaičiais dėl itin įtempto darbų grafiko per metus itin trūksta. Gimtadienis – vienintelė proga pabūti kartu su visais.

Pasak atlikėjo, praėjusiais metais būta visko: ir naujų veiklų, ir grandiozinių koncertų. Žilvinas pastebi, kad bėgant metams jis keičiasi, vis labiau supranta, koks svarbus laikas sau.

„Metai buvo labai geri, turiu du anūkus, džiaugiuosi kiekviena su ja praleista minute. Su šeima daug keliaujame, važinėjame į Ispaniją, šiemet aštuonis kartus jau buvome. Tiesa, nebesitaškau taip, kaip anksčiau, surimtėjau. Tiesiog laiką skiriu sau, jau ir amžius nebe tas, reikia gyventi dėl savęs“, – apie praėjusius metus kalba Ž.Žvagulis.

Tačiau energijos atlikėjui tikrai netrūksta. Turbūt nustebsite sužinoję, kaip Žilvinas atgauna jėgas. Jis tiesiog nieko neveikia: skaito spaudą, knygas, per televiziją žiūri informacines laidas.

„Kai save prižiūri, tai tos energijos tikrai pakanka. Galiu jaustis pavargęs, bet išėjęs į sceną jaučiuosi kaip gavęs su kūju per galvą. Tu tiesiog atsijungi ir taškaisi“, – apie savo neblėstančią energiją pasakoja dainininkas.

Ž.Žvagulis sako niekada nesusimąstęs, kas yra ta vidurio amžiaus krizė. Pasak jo, kiekvienam žmogui gyvenime būna ir blogų, ir labai gerų periodų, tačiau jis niekada to nevertino kaip vienokios ar kitokios krizės. „Suprantu tik tiek, kad tą laikotarpį reikia iškentėti, viskas galiausiai praeina“, – teigia Žilvinas.

Kalbėdamas apie krizes ir nuopolius, dainininkas atkreipia dėmesį į nuolatinio mokymosi svarbą: „Mokomės visą gyvenimą. Tu galėtum baigti ir penkis universitetus, bet žinosi tik teoriją, gyvenimas moko praktikos.“

Žilvinas neslepia, kad jo šeiminiame gyvenime būta ir pakilimų, ir nuopolių. Tačiau čia svarbiausia nepamiršti išlaikyti pusiausvyros, dėl to jis dėkingas savo žmonai Irenai ir vaikams, kurie jį „degtuką“ greitai užgesina.

„Kartais tu pakyli ir to neįvertini, per daug įsijauti į rolę, kurioje esi ir krenti žemyn. O kai iš apačios žiūri į viršų, kur norėtum būti, tai supranti, kad viską reikia daryti ramiai, daug dirbti ir paprasčiausiai mylėti tą vietą, kurioje esi, ją saugoti. Tik tada tu išsilaikysi“, – apie gyvenimą filosofuoja Ž.Žvagulis.

Paklaustas apie tai, ko palinkėtų sau gimtadienio proga, Žilvinas sako, kad savo gyvenimu yra patenkintas ir norėtų tiesiog, kad per ateinančius metus jame niekas nepasikeistų į blogąją pusę.

„Šiuo metu viskas mano gyvenime yra gerai: visi sveiki, vaikai, anūkai auga, mokosi. Labai noriu, kad niekas nepasikeistų, nebūtų blogiau nei yra dabar“, – 15min sako atlikėjas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder