Žinomi žmonės atskleidė, kuo pradžiugins savo mamas šį sekmadienį

Žinomi žmonės atskleidė, kuo pradžiugins savo mamas šį sekmadienį

Artėjant Motinos dienai žinomi žmonės sutiko pasidalyti savo mintimis ir idėjomis, kaip galima nustebinti, pradžiuginti ir padėkoti savo brangiausiam žmogui, ko jam palinkėti. Etiketo žinovė ir dovanų specialistė skaitytojams patarė, kokios malonios staigmenos yra tinkamos šia proga.

„Visų pirma mamai norėčiau iš visos širdies padėkoti už viską. Už nuoširdumą, kantrybę, ramybę ir didžiulę meilę. Už patarimus, kuriuos, tiesa, ji išsako tik tuomet, kai jų paprašai, – dėkingumą savo brangiausiam žmogui išreiškė aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė. – Ir dar norėčiau padėkoti už... pagautą balioną.

Mama, kai skaitys, supras, apie ką kalbu. Vaikystėje kartu išėjome į lauką, buvo didžiulis vėjas, kuris išplėšė man iš rankų balionėlį. Pradėjau verkti, o mama leidosi per visą lauką tekina, gaudydama tą balioną. Ir pagavo! Koks didžiulis džiaugsmas man tada buvo.“

Žinoma aktorė drauge su seserimi mamai šios dienos proga paprastai dovanoja rožes. Tiksliau, rožių sodinukus. „Kaip smagu, kai kartu su seserimi prie mamos namų kasmet apžiūrime gėlyne augančias rožes: šios – praeitų metų, anos – dar ankstesnių“, – šypsodamasi sakė S. Daukšaitė-Petrulėnė.

Iš savo dukrelės moteris visada sulaukia rankų darbo širdelių, atvirukų ir kitų malonių staigmenų, netgi turi specialią dėžutę, į kurią deda visas šias įvairiomis progomis gautas staigmenas.

„Motinos dienos proga savo mamai linkiu būti sveikai ir žydėti! – sakė renginių vedėjas ir iliuzijos meistras Mantas Wizard. – Mama man yra tas žmogus, kuris įkvepia savo energija, meile ir išmintimi.

Visada turiu ko iš jos pasimokyti, ypač kantrybės ir nuoširdumo. Visoms mamoms linkiu šviesos ir gėrio, o mums reikėtų nepamiršti kuo dažniau, ne tik per Mamos dieną, joms rodyti meilę, dėmesį ir pagarbą.“ 

Iliuzionistas sakė, kad, nors jo mama labiausiai vertina draugiškus ir gražius santykius, jis visada stengiasi ją pasveikinti, įteikdamas gėlių: juk dabar pats gamtos žydėjimas ir grožis. Taip pat šįmet jis ketina mamai padovanoti ir ką nors magiška: interjero ir dovanų salone rado ypatingą bei išskirtinį namų kvapą. 

„Kad namams suteiktų ypatingos šilumos ir trupučio magijos. Pats esu neabejingas kvapams ir turiu visą jų kolekciją“, – neslėpė žinomas vyras. 

Mantas sakė, jog dažnai su tėvais mėgsta kur nors nueiti, išgerti kavos, net keliauja neretai drauge. Kasmet organizuoja bendrą šeimos kelionę: pernai aplankė Paryžių, o neseniai pabuvojo Venecijoje. „Man smagu keliauti su tėvais. Leisti laiką drauge ir sukurti šventinę nuotaiką stengiamės ne tik per Motinos dieną, kartais ir paprasta diena gali būti ypatinga“, – net neabejoja iliuzionistas. 

Kaip sakė modelis ir buvusi televizijos laidų vedėja Neringa Mažeikienė, savo mamą mylėti reikia kasdien, kol esame šiame pasaulyje. Šventės, gimtadieniai, pasak moters, tai – tik simbolika. 

„Kaip ir kasmet Motinos dienos proga savo mamai linkiu kuo stipriausios sveikatos ir laimės, pradžiuginu ją gėlių puokšte bei dovanėle. Tai gali būti kad ir kvepalai ar veido kremas, žinoma, kas nors moteriška, nes ši proga, man regis, beveik prilygsta gimtadieniui. Jei geras oras šią dieną, dažniausiai leidžiame laiką piknikaudami.

Mano mažieji kiekvienais metais vis dar su tėčio pagalba man neša gėlių, savo rankų darbo atvirukus, taip pat sulaukiu daug daug apkabinimų su pačiais gražiausiais žodžiais“, – kaip švenčia Motinos dieną pasakojo N. Mažeikienė.

Rankų darbo atvirukų iš vyresnėlės sulaukia ir šokėja bei kovos menų specialistė Veronika Montvydienė. „Sūnelis dar per mažas, – šypsojosi V. Montvydienė. – Dar nemoka sukurti dovanėlių.“ Savo mamai Veronika visuomet linki svarbiausia sveikatos ir įteikia subtilią gėlių puokštelę.

„Savo mamai labiausiai norėčiau palinkėti puikios sveikatos, nes juk kai esame sveiki ir aktyvūs, viskas gyvenime yra lengvai sutvarkoma. Ir dar ramios širdies...“ – teigė aktorė Valda Bičkutė-Valiukienė. 

Visada mamai moteris dovanoja gėlių ir ką nors mielo širdžiai, kas būtų skirta būtent jai, tarkim, mėgstamiausią aromatą ar dar ką nors iš moteriško „arsenalo“. 

Šįmet Valda drauge su seserimi Vaida mamą pasveikino visa savaite anksčiau, nes žinojo, kad nepavyks grįžti į gimtinę pirmąjį gegužės sekmadienį. Tikiu, kad dovanotos gėlės žydės visą savaitę ir primins mamai apie mūsų meilę“, – vylėsi Valda.

„Savo mamai prie daugybės įvairių kasmetinių linkėjimų visada linkiu laimės, nes manau, tai svarbiausia!“ – neabejoja saksofonistas Juozas Kuraitis. 

Kadangi muzikanto mama gyvena Klaipėdoje, tad ne kasmet tenka jiems kartu atšvęsti šią šventę. „Jeigu pavyksta nuvykti į uostamiestį, tuomet, žinoma, sveikinimo žodžius lydi gėlės ir gera nuotaika, o jei ne – tuomet tiesiog pasveikinu mamą telefonu.

Be to, ji švenčių nelabai sureikšmina, gal kiek per daug kuklinasi. O gal tiesiog ji yra laiminga kasdien, nes yra mama ne vien šventinę dieną, o kiekvieną minutę jau keturiasdešimt metų.

Mano mamai svarbiausia, kad visi visada būtų sveiki ir laimingi, kad visas gyvenimas būtų kaip šventė“, – šypsodamasis sakė saksofonistas.

„Nuolat visiems skubant pati didžiausia dovana mamai – pabūti drauge. Bet ne visada tai įvertiname. Būdami šalia ir praleisdami laiką drauge dovanojame didžiausią dovaną savo tėvams“, – įsitikinusi etiketo žinovė Alvyda Jasilionytė.

Specialistė išskyrė keletą dovanų, kurias tiktų dovanoti Motinos dienos proga. Tai:

Išvyka drauge su mana į teatrą, koncertą, kavinę, SPA centrą.

Jei mama  mėgsta sodininkauti, tiktų sodo gėlių daigų ar svogūnėlių kraitelė.

Įrėminta fotografija.

Vazelė arba taurių rinkinys.

Namų kvapai.

Aromatinės namų žvakės.

Šilko chalatas.

Interjeto detalių ir dovanų salonų tinklo „C&D Style“ marketingo vadovė Laura Lapinskienė siūlo sukurti savo mamai nepamirštamą, tobulą šventinės dienos ritualą:

Pažadinkite mamą su jos mėgstamos kavos puodeliu. Išrinkite naują elegantišką puodelį, pamerkite kvapnų gėlės žiedą ir suteikite galimybę pasimėgauti kava lovoje.

Palepinkite mamą, paruošdami jos mėgstamiausius pusryčius.

Palikite jai netikėtą staigmeną ant kosmetinio stalelio. Tai galėtų būti naujas namų kvapas ar aromatinė žvakė.

Tikrai per retai pasakome mamai, kaip stipriai ją mylime, tad meilės kupiną laišką parašykite užrašinėje, kad kiekvieną dieną ją lydėtų gražiausi jausmai.

Įrėminkite savo nuotrauką rėmelyje: įamžinkite gražiausias vaikystės akimirkas.

Ir būtinai – gėlės! Daug gėlių elegantiškoje vazoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder