Turkijos viešbučiuose nebebus turistų pamėgto švediško stalo
Apribojimai įvesti siekiant užtikrinti turistų saugumą, pranešė naujienų agentūra UNIAN.
Naujosios taisyklės pradės galioti atidarius sezoną gegužės pabaigoje. Nauji reguliavimai pakeis savitarnos sistemą į kompleksinius pietus.
Pirmiausia duris atvers viešbučiai, turintys pažymas, kad juose nebuvo užfiksuota nė vieno COVID-19 atvejo. Pirmiausia svečiams priimti bus naudojama tik pusė visų turimų kambarių.
Be to, viešbučių restoranai turėtų užtikrinti socialinį atstumą. Saulės gultų skaičius paplūdimiuose sumažės perpus. Kai kurie viešbučiai gali pasiūlyti šeimoms persikelti į atskirus vasarnamius, taip pat skirti jiems gultus paplūdimyje ar prie baseino.
Taip pat kai kurių ribojančių priemonių bus imamasi kavinėse, restoranuose ir kitose kurortų poilsio vietose.
Taip pat padidėję reikalavimai bus taikomi aptarnaujančiam personalui: prieš darbą jiems reikės atlikti fizinę apžiūrą, dirbti su pirštinėmis ir kaukėmis, kai kuriais atvejais bus naudojami apsauginiai drabužiai.
Turkijoje jau diagnozuota daugiau nei 110 tūkst. koronaviruso atvejų.
Rašyti komentarą