3 patarimai, kaip išsirinkti tinkamą kompiuterio monitorių

3 patarimai, kaip išsirinkti tinkamą kompiuterio monitorių

Mes vis daugiau laiko praleidžiame prie kompiuterių ekranų. Daugeliui mūsų tai tampa ne tik laisvalaikio dalimi, bet ir darbu, tad be galo svarbu pasirūpinti, kad prietaiso monitorius nevargintų akių. Jei naudojantis kompiuteriu, jums pradeda skaudėti galvą, peršti akis, pats laikas susirūpinti ir pradėti ieškoti sprendimo.

Šiais laikais daugelis monitorių yra pritaikyti ilgam žiūrėjimui, tad jie mažiau vargina akis. Tačiau net ir kokybiškiausias ekranas nusidėvi ir jį būtina pakeisti. Šiame straipsnyje pateikiame tris patarimus, kaip išsirinkti tinkamą monitorių, kuris ne tik nekenktų jūsų sveikatai, bet ir tarnautų pagal paskirtį.

Kaip išsirinkti monitorių?

Renkantis naują kompiuterio monitorių svarbu atsižvelgti į jo kainą ir kokybę. Tačiau brangesnis - ne visuomet geresnis, nes daugelis prietaiso funkcijų priklauso tik nuo jūsų ir jūsų poreikių. Prieš įsigydami naują monitorių atsižvelkite:

Kam daugiausiai naudojate kompiuterį?

Jei kompiuterį naudojate vaizdo žaidimams, jums turėtų rūpėti įrenginio atkūrimo greitis ir raiška. Spalvos ir detalių tikslumas turėtų tapti prioritetu vaizdo ir grafikos kūrėjams. Na, o jei daugiausiai laiko praleidžiate atlikdami administracines užduotis, raiška ir greitis nėra patys svarbiausi rodikliai, bet verta atkreipti dėmesį į monitoriaus vertikalaus išdėstymo skydelį ir jo prieinamumą.

Skiriamoji geba

Kuo aukštesnė skiriamoji geba, tuo aiškesnis ekrane matomas vaizdas. Galbūt daugelis tiksliai nežino, kaip atskirti rezoliucijos dydį. Pavyzdžiui, rodiklis 1920x1080 nusako kiek pikselių yra ekrano ilgyje ir plotyje.

Atsakymo laikas

Šis punktas aktualiausias kompiuterinių žaidimų mėgėjams. Atsakymo laikas, tai momentas tarp juodų pikselių pasikeitimo į baltus. Dirbant administracinį darbą retai pastebime šią transformaciją, tačiau žaidimo metu, jei atsakymo laikas lėtas, vaizdas gali tapti neaiškus ir strigti.

Kompiuterinė technika senukai.lt

Tikime, jog šie patarimai padės atrasti įrenginį, atitinkantį jūsų norus, na, o jei negalite apsispręsti, kviečiame atvykti į Senukai parduotuvę. Mūsų specialistais išklausys jūsų reikalavimų ir padės išsirinkti tinkamą kompiuterio monitorių. Be to, jūsų laukia žemos kainos ir šaunūs akcijų pasiūlymai, tad skubėkite atsinaujinti!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder