5 žingsniai emocinei pusiausvyrai palaikyti

5 žingsniai emocinei pusiausvyrai palaikyti

Norint išlaikyti emocinę pusiausvyrą, reikia išmokti nukreipti savo jausmus. Gerai suvokiant supančią tikrovę, galima geriau prie jos prisitaikyti. Štai keletas patarimų, kurie gali padėti rasti emocinę pusiausvyrą.

5 žingsniai emocinei pusiausvyrai palaikyti:

•Jūs turite būti aukščiau rūpesčių. Niekada neturėtumėte nusileisti žemiau to, ko bijote. Norėdami rasti emocinę pusiauvyrą, turime gerai įsivaizduoti tikrovę. Būti virš rūpesčių yra lengva. Tai reiškia, kad turime susikurti aiškų mus supančio pasaulio vaizdą. Turime kontroliuoti situaciją. Kai nusileidžiate žemiau rūpesčių, jie jus nuvelia. Pavyzdžiui, kas atsitiks, jei neteksite darbo? Daugumai tai būtų labai sunki, net destruktyvi padėtis. Prarasti kontrolę yra labai lengva. Jei taip atsitiktų, galite sau pradėti sakyti: „Nėra šios problemos sprendimo”, „Aš čia visam laikui įstrigęs”. Su savo baimėmis turite būti atsargūs. Nepamirškite pastatyti savęs šiek tiek aukščiau nei tą, kas kelia nerimą ar baimę. Taip jūs galėsite neigiamas emocijas valdyti. Kai tai padarysite, tai, ko bijote, praras galią.

•Pripažinkite, kad turite sunkumų. Samurajai pripažino, kad galų gale jų gali laukti mirtis. Jie žinojo, kad anksčiau ar vėliau, atiduos savo gyvybę iš pareigos jausmo. Tai buvo bušido dalis. Mums nereikia leistis į kraštutinumus. Tačiau sunkumus būtina pripažinti. Juk svarbu suprasti, kad gyvenimas nėra lengvas. Kartais ką nors pametate, o kartais tenka kažko atsisakyti. Priimdami tamsiąją gyvenimo pusę, būsite realistiškesni. Tai taip pat padės išlaikyti vidinę ramybę. Tokiu būdu galėsime judėti link emocinės pusiausvyros.

•Didinti savo ryžtą. Reikia būti aktyviu gyvenimo dalyviu, o ne tik žiūrovu. Turime išmokti sprendimus priimti patys. Jei to nepadarysime, mūsų savivertė, savigarba, emocijos ir kitos vertybės bus lengvai sunaikinamos. Turime išsiugdyti pasitikėjimą savimi. Tokiu būdu bent savo mintyse galime būti lyg generolai mūšio lauke, ne tik pėstininkai.

•Jūsų protas yra geriausias jūsų sąjungininkas. Geriausias samurajų sąjungininkas buvo jų intelektas. Juk tik ramia širdimi galite nugalėti priešus. Subalansuotas protas turi daug priešų. Tarp jų didžiausias priešas yra stresas, abejonės ir baimė. Jie atitraukia mus nuo to, į ką turime sutelkti dėmesį. Norint išmokyti protą apsiginti, kiekvieną dieną reikia skirti laiko sau. Tyla, meditacija ir rūpinimasis savo poreikiais yra labai svarbūs. Pabandykite kiekvieną dieną tam skirti valandą ar dvi. Tai padės suformuoti ramų protą.

•Išsaugoti savo vertybes, principus ir tikslus. Kiekvienas žmogus kiekvieną dieną turėtų turėti konkretų projektą ar tikslą. Kartais jis gali būti toks paprastas kaip: „Aš noriu ir nusipelniau būti laimingas”. Kaip ir samurajai turėjo bušido kodą, taip ir mes privalome turėti savo prioritetus. Jei turite tikslą, jūsų niekas negali sustabdyti. Jūs žinote, kur einate ir prisimenate savo principus. Tai suteikia reikšmingą psichologinę ir emocinę pusiausvyrą.

Išbandykite šiuos patarimus jau šiandien! Juk geri darbai dėl savęs neturėtų būti atidėliojami rytojui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder