Ko reikia pradedančiam golfo žaidėjui?

Ko reikia pradedančiam golfo žaidėjui?

Jei sugalvojote išbandyti jėgas golfe, jums reikia žinoti, kaip turėtų atrodyti pradedančiojo golfo žaidėjo rinkinys. Nors svarbu gera nuotaika ir tinkamas nusiteikimas, bet be kelių svarbių dalykų žaisti gerai tiesiog negalėtumėte. Apie tai, ko reikia norint pradėti žaisti golfą, „Laisvalaikiui“ pasakojo Sostinių golfo klubo generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Pranevičius.

Žalia kortelė

Žalia kortelė – tai dokumentas, leidžiantis žaidėjui žaisti golfo aikštyne. Norint gauti šią kortelę, privaloma baigti specialius Žalios kortelės kursus. Kursų metu žaidėjas išmoksta, ką reikia daryti golfo aikštyne, kur pradėti žaisti, kur eiti numušus kamuoliuką, kur ir kaip smūgiuoti, supažindinamas ir su golfo žaidimo esme bei taisyklėmis.

Pradedančiojo inventorius

Žaidimui skirtą inventorių reikia nuomotis arba nusipirkti savo. Sostinių golfo klube tokio rinkinio (lazdų ir krepšio) nuoma kainuoja apie 15,50 Eur, lazdos nuoma dienai – 1.5 Eur., o 40 kamuoliukų, skirtų mušinėti treniruočių lauke – 3.5 Eur. O jei sugalvosite pirkti, kaina priklausys nuo to, kokias priemones išsirinksite ir komplektuosite patys. Galima pirkti dėvėtą pradedančiojo rinkinį, tuomet jis atsieis kiek pigiau, pavyzdžiui nuo 150 Eur..

Kamuoliukai

Dabar populiarėja rasti ir perparduoti kamuoliukai, plačiai dar vadinami „lake balls“. Sostinių golfo klube toks kamuoliukas kainuoja 1 Eur. O trijų naujų kamuoliukų rinkinys kainuoja nuo 4,34 Eur. Tiesa, kamuoliukai skirstomi į minkštus, kietus ir vidutinius, tad kaina dar priklauso ir nuo to, kokios rūšies kamuoliuką rinksitės.

Pirštinė

Dešiniarankiui pirštinė reikalinga ant kairės rankos, nes vedančioji ranka smūgio metu bus kairė. Pirštinė apsaugo nuo nuospaudų susidarymo ir pagerina sukibimą su lazda, o tai reikalinga norint atlikti gerą smūgį. Pirštinių kainos prasideda maždaug nuo 8,69 Eur.

Šakutė

Jei kamuoliukas ridenimo aikštelėje nukritęs paliko duobutę, žaidėjas specialia šakute duobutės vietoje veją privalo šiek tiek kilstelėti, kad neliktų įdubimo. Turėti tokią šakutę privalo kiekvienas žaidėjas, o taisyklės ir golfo etiketas reikalauja veją prižiūrėti atsakingai.

Žymeklis ir kamuoliuko stovas

Tai gali būti moneta arba specialus žymeklis, kurio reikia kamuoliuko vietai ridenimo aikštelėje pažymėti, tam, kad netrukdytų kitam atlikti ridenimo smūgį. Kamuoliuko stovas reikalingas, kai smūgis atliekamas pirmojo arba tolimiausio smūgio lazda - "driver".

Apranga

Rekomenduojama dėvėti kelnes, marškinėlius trumpomis ar ilgesnėmis rankovėmis su apykakle. Taip pat galima avėti sportinius batelius, tačiau rekomenduojama įsigyti specialius golfo batus, nes jų sukibimas su žeme, žaidžiant lietingu oru ar kopiant į kalvą, bus geresnis. Kepuraitė ne tik saugo nuo saulės, bet ir mažindama regos lauką padeda susikaupti.

Rezultatų kortelė ir pieštukas

Į kortelę reikia rašyti atliktus smūgius ir savo rezultatą. Paprastai tokias korteles ir rašymo priemones suteikia golfo klubai.

Rankšluostukas ir šepetėlis

Tai nėra privaloma, tačiau rekomenduojama. Kai kurios lazdos turi griovelius, kurie per laiką apsineša nešvarumais, dėl to prastėja smūgio atlikimas ir tikslumas. Tad lazdą reikia nuvalyti specialiu šepetėliu, o rankšluostukas skirtas kamuoliukui valyti.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder