Kuo vertinga košė

Kuo vertinga košė

Ekspertė gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė sako, kad košė turtinga sudėtingų angliavandenių, kurie yra didžiausias organizmo energijos šaltinis.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad žmonės, kurie rytais valgo košę, mažiau ir sveikiau užkandžiauja, todėl lengviau išlaiko sveiką svorį.

Košė padeda palaikyti aktyvią fizinę ir protinę veiklą. Vaikai, kurie pusryčiams valgo košę, geriau mokosi, lėčiau pavargsta, lengviau susikaupia.

Avižinių dribsnių košė turi daug augalinių baltymų ir riebalų, skaidulinių medžiagų, be to, kalcio, magnio, fosforo, kalio, geležies, vitamino B ir E. Jei žmogui būdingi virškinamojo trakto negalavimai, avižų košė labai rekomenduotina.

Grikių kruopos turtingos mineralinių medžiagų (ypač geležies).

Ryžių kruopos turtingos angliavandenių, baltymų, ląstelienos, vitaminų (ypač B grupės), mineralinių medžiagų, tačiau labiausiai vertinama natūralių (nepoliruotų) ryžių rūšis, kurioje minėtų vertingų medžiagų dar daugiau.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder