Organizmą valanti dieta

Organizmą valanti dieta

Leiskite organizmui pailsėti ir bent savaitę laikykitės sveikos dietos. Ji padės numesti per šventes sukauptą nereikalingą svorį, "iškrauti" virškinimo sistemą ir išvalyti toksinus.

Laikantis dietos neverta pulti į kraštutinumus dėl porcijų ir galima kai kuriuos produktus pakeisti kitais, nei čia nurodyta, ar išvis atmesti - elkitės pagal skonį. Bendros rekomendacijos tokios: gerti kuo daugiau vandens (iki 2 l per dieną), prieš naktį išgerti stiklinę kefyro, atsisakyti riebios mėsos, keptų valgių, baltos duonos, konditerijos gaminių, riebaus pieno, cukraus ir alkoholio.

Šiame pavyzdiniame savaitės racione yra visų reikalingų vitaminų, mineralų, ląstelienos, kuri aktyvizuoja riebalų deginimą, valo kepenis.

Pirmadienis

Pusryčiams: greipfrutas, neriebus sūris arba varškė, ruginė duonelė, arbata su medumi.

Pietums: daržovių sriuba, vištienos krūtinėlė, šviežių kopūstų, agurkų ir morkų salotos su alyvuogių aliejumi, stiklinė nesaldintų apelsinų sulčių.

Pavakariams: stiklinė jogurto su 2-3 džiovintomis slyvomis.

Vakarienei: avižiniai dribsniai su vandeniu arba liesu pienu ir džiovinti vaisiai.

Antradienis

Pusryčiams: stiklinė rūgpienio, obuolys, rupių miltų blynai arba ruginė duonelė.

Pietums: jautienos sultinys su krekeriu arba džiūvėsiu, šviežių daržovių salotos su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, įdaryta daržovėmis paprika, švieži vaisiai.

Pavakariams: žolelių arbata, trapučiai arba ruginė duonelė.

Vakarienei: virta žuvis, duoniukas, arbata su šaukšteliu medaus.

Trečiadienis

Pusryčiams: obuolys arba šviežios (šaldytos) uogos, duoniukas su sėlenomis, apelsinų sultys.

Pietums: vištienos sultinys su duonele, 2-3 virtos bulvės, įdarytos varške su žalumynais, 2 švieži pomidorai, vaisiai.

Pavakariams: šviežių vaisių tyrė su jogurtu.

Vakarienei: virta vištiena su ryžiais, šviežių daržovių salotos, stiklinė pieno.

Ketvirtadienis

Pusryčiams: dribsniai su neriebiu pienu, švieži vaisiai.

Pietums: trinta brokolių sriuba, vištienos kotletai, kopūstų bei šviežių agurkų salotos su augaliniu aliejumi bei citrinos sultimis, obuolys arba obuolių sultys.

Pavakariams: baltas varškės sūris su vaisių salotomis.

Vakarienei: gabalėlis sūrio, duoniukas ir stiklinė kefyro.

Penktadienis

Pusryčiams: vaisių salotos su jogurtu, duonelė su sėlėnomis, kava su pienu.

Pietums: daržovių troškinys, nesijotų miltų bandelė, vaisiai.

Pavakariams: duona su nesmulkintais grūdais, salotos su avokadu, stiklinė sulčių.

Vakarienei: jogurtas arba varškės sūris su trapučiais, arbata.

Šeštadienis

Pusryčiams: Skrudinta duonelė su keptais pomidorais, fetos sūris su žalumynais, arbata su medumi.

Pietums: žuvienė, traputis, troškintos jautienos kepenėlės su virtų burokėlių garnyru, stiklinė pomidorų sulčių.

Pavakariams: dribsniai be cukraus su natūraliu jogurtu arba neriebiu pienu.

Vakarienei: troškintos kepenėlės su 2 virtomis bulvėmis, 2 pomidorai arba stiklinė pomidorų sulčių.

Sekmadienis

Pusryčiams: 2 virti kiaušiniai arba gabalėlis kumpio su pomidoru, traputis, vaisiai.

Pietums: daržovių sriuba su neriebia grietine, džiūvėsis, virta žuvis su virtomis pupelėmis, obuolys.

Pavakariams: stiklinė sulčių su skrudinta rugine duona.

Vakarienei: šviežių kopūstų bei morkų salotos su citrinos sultimis, traputis, arbata.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder