Savaitgalio renginiai Klaipėdoje ir Vakarų Lietuvoje

Savaitgalio renginiai Klaipėdoje ir Vakarų Lietuvoje

Šeštadienį - šventė paplūdimio futbolo mėgėjams

  

Šeštadienį Klaipėdos neįgaliųjų paplūdimyje (Pamario g. 8) vyksiantis "Švyturio" taurės paplūdimio futbolo turnyras suburs Latvijos, Rusijos ir Lietuvos futbolo mėgėjus. Iš viso nuo 10 val. iki vakaro dviejose aikštėse varžysis 14 komandų.

Tradiciškai turnyro komandos bus suskirstytos į du pogrupius, rinks taškus tarpusavio rungtynėse, o 8 geriausiai pasirodžiusios komandos tęs kovą dėl čempionų titulo.Turnyras garsėja ir dėl puikios savo atmosferos, ją sukuria patys futbolo šventės dalyviai ir žiūrovai, o dažniausiai - ir puikus oras pajūryje. Ir šiemet orų prognozės turnyro dalyviams yra palankios.

Jakų bendruomenė kviečia į jubiliejinę šventę

 

Liepos 20-ąją, šeštadienį, Jakų bendruomenė kviečia į jubiliejinę šventę „Čia gera sugrįžti“. Organizatoriai žada smagias pramogas bei gerą nuotaiką.

Šventės programoje: sporto varžybos, amatininkų mugė, pramogos vaikams, smagūs žaidimai, jaunųjų atlikėjų pasirodymai, senovinių automobilių ekspozicija. Vakarą vainikuos – grupės „Nerija“ koncertas, „Parodijų teatras“ bei šventiniai fejerverkai.

Pradžia 10 val.

Kuliuose - Sofijos festivalis

 

Liepos 21 – 27 dienomis Kulių miestelyje, jau trečiąjį kartą vyks unikalaus formato Sofijos festivalis. Jo programoje – net 70 dalyvių: jaunų ir brandžių menininkų iš 5 pasaulio šalių, kurie dalyvaus daugiau nei 20-yje renginių, dirbtuvių ir susitikimų. Lietuvos Kultūros tarybos paramos dėka visos festivalio patirtys suaugusiems ir vaikams - nemokamos.

Kuliuose kultūrinį pėdsaką skulptorių darbais, istorinėmis parodomis, klasikinio ir šiuolaikinio meno renginiais jau palikęs festivalis šiemet miestelyje šurmuliuos trečiąjį kartą.

Itin pavykę pirmieji du festivaliai įkvepia tikėti, kad ši graži kultūrinė iniciatyva prigijo ir tampa stipria regioninės kultūros tradicija, garsinančia ne tik Kulius, bet ir visą Plungės rajoną.

Neseniai Kuliuose apsigyvenęs aktorius ir režisierius, vienas iš Sofijos festivalio organizatorių Valentinas Masalskis teigia, kad festivalis įkvėpimo semiasi iš šiame miestelyje svarbų savo gyvenimo tarpsnį praleidusios rašytojos, dramaturgės, visuomenės veikėjos, pedagogės, moterų judėjimo skatintojos, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio žmonos - Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės.

Festivalio programoje –nemokami koncertai, spektakliai, dirbtuvės, tarp kurių: festivalio atidarymo šokio spektaklis liepos 21 dieną, atliekamas šiuo metu Prancūzijoje gyvenančios ir kuriančiosšokėjos Loretos Juodkaitės, Vilniaus choro „Aidija“ koncertas Kulių bažnyčioje „Tėvyne mūsų, kur esi širdy...”, kompozitoriaus ir atlikėjo Tomoo Nagai iš Japonijos garso ir ritmo koncertas „Resonance“.

Festivalio metu režisierė Kristina Buožytė pristatysK.M.Čiurlionio kūrybos pagrindu sukurtą naują trumpametražį 360 laipsnių virtualios realybės (VR) projektą „Angelų takais“.

Dizainerės Rūta Lendraitytė ir Renata Valčik visą savaitę ves skrybėlių dizaino ir kūrybos dirbtuves vaikams bei suaugusiems, o garso menininkas T. Nagai –unikalias vienos dienos ritmo dirbtuves.

Sofijos festivalio kulminacija – liepos 26 d., penktadienį vyksiantis miuziklas-siuita „Ugnies medžioklė su varovais“.

Festivalio organizatoriai tikisi sulaukti ne tik aplinkinio regiono lankytojų, bet ir ieškančių naujų vasaros potyrių svečių iš didžiųjų šalies miestų. Istorinę atmintį išlaikęs Kulių miestelis nustebins apsilankiusius svetingumu ir kultūrinių reginių gausa.

Daugiau apie festivalio renginius ir menininkus rasite interneto svetainėje www.sofijosfestivalis.lt,

Šeštadienį - naktinė „Mingės flotilė“


 

Šeštadienį, liepos 20 d., Mingės kaime vyks gražia tradicija jau tapęs renginys – naktinė „Mingės flotilė“.

Pradžia 15 val.

Viso renginio metu dešiniajame Mingės kaimo krante galėsite paragauti šviežutėlių austrių, įsigyti ikrų, paskanauti „Mingės flotilės“ žuvienės, rūkysime ešerius ir parodysime, kaip pinami bučiukai nėgėms gaudyti“, - žada šį renginį organizuojanti Mingės kaimo bendruomenė.

Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai žais draugiškas rungtynes 

 

Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai šeštadienį nuo 11 val. Klaipėdos miesto centriniame stadione draugiškose rungtynėse susitiks su I lygoje rungtyniaujančia Kretingos "Minija". Futbolo sirgaliai kviečiami nemokamai pasigrožėti futbolo rungtynėmis.

Lietuvaitės rungtyniaus su čekėmis 


 

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) merginų rankinio rinktinė šeštadienį 17 val. Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, Europos čempionato B diviziono turnyro pusfinalyje susitiks su Čekijos ekipa.

Lietuvaitės į pusfinalį prasibrovė po dramatiškos kovos, kai paskutinėse B grupės rungtynėse, kurioe buvo būtina tik pergalė, rezultatu 24:21 (17:10) nugalėjo Šiaurės Makedonijos komandą. Būtent tarp šių dviejų komandų ir sprendėsi, kas užims antrąją vietą ir pateks į pusfinalį.

Prieš tai abi komandos buvo iškovojusios po vieną pergalę. Lietuvių pusfinalio varžovės - čekės - A grupėje užėmė pirmąją vietą.

Palangoje - „Aurum 1006 km“ lenktynės


 

Jau šį ketvirtadienį Palangą užpildys žvėriškas motorų gausmas – į jubiliejines, dvidešimtąsias „Aurum 1006 km“ lenktynes susirinks būrys lenktynininkų, kurių technika vėl kels susižavėjimą. Šiais metais žiūrovų laukia ne viena naujiena, leisianti išgyventi lenktynes dar artimiau.
Nuo 2000-ųjų metų, kai įvyko pirmosios lenktynės, iki dabar prie jų dirbantis vienas iš organizatorių Darius Jonušis sako, kad jau tada buvo tikėjimas, jog renginys bus sėkmingas.
„Viskas taip pat, – paklaustas apie organizacinius sunkumus tada ir dabar, atsako D. Jonušis. – Tik tada viskas buvo lengva, nes nebuvo patirties. Viską spręsdavai vietoje ir tau atrodė, kad viskas yra paprasta. Dabar mastas jau kitas, pasikeitė infrastruktūra, televizijos transliacija. Sunku net būtų lyginti.
Buvo tikėjimas, kad renginys bus sėkmingas ir geras Lietuvai. Kad tai yra mūsų šansas, neturint normalios trasos, padaryti renginį, kuris yra stiprus ir Europoje“.
Tada vykdavo tik lenktynės, o dabar viskas prasiplėtė iki dragų, driftų ir kitų papildomų renginių bei pramogų žiūrovams.
Visiškai kitoks ir dalyvių automobilių parkas – ratus ties Palanga suks tokie superautomobiliai kaip „Lamborghini“, „Porsche“, „Ferrari“, BMW ir kiti.
Reklama
„Tada būdavo vienas ar du galingesnis automobilis, o visi likę „Toyota Yaris“, golfukai. Automobilių parko net negalima lyginti, būtų neteisinga. Kaip diena ir naktis“, – prisimena D. Jonušis.
Naujovių ieškoma kiekvienais metais, norint nustebinti žiūrovą – jų netrūks ir dabar.
„Didžiausia naujovė – pirmą kartą per dvidešimt metų žiūrovai pateks į zoną, kurioje niekada nebuvo – pitlane’ą. Tai dalyvių zona, kur yra tik komandos ir žiūrovai ten niekada nepatekdavo. Šiais metais įrengėme šešis specialius boksus, į kuriuos žmonės galės patekti ir stebėti, kaip keičiami ratai, keičiasi lenktyninkai ir t.t.“, – intriguoja D.Jonušis.
Dar viena, ne ką mažesnė naujovė, kuria bus galima džiaugtis taip pat pirmą kartą per lenktynių istoriją – visą dieną vyksianti transliacija TV6 kanalu. Visų trijų dienų transliacijas žiūrovai galės stebėti naujienų ir pramogų portale tv3.lt ir tv3play.lt puslapyje.
Bus didinamas ir kempingas, kuriame kviečiami įsikurti žiūrovai bei gyventi nemokamai. Kaip sako D. Jonušis, „Aurum 1006 km“ lenktynės įgauna vis daugiau festivalio bruožų.
Naujovės svarbu, bet žiūrovams patrauklus išliksi ne vien dėl jų, įsitikinęs D.Jonušis.
Reklama
„Manau, kad reikia tikėti ir mylėti tai, ką darai. Stengtis, kad būtų kuo geriau. Vienintelis dalykas, kuris tikrai yra labai svarbus komponentas – turėti draugų, bičiulių, partnerių palaikymą, nes tai nėra finansinis projektas. Tai yra emocinis, iššūkio projektas. Tai nėra verslo sritis. Tai yra jautru, jaučiame žmonių, sirgalių, lenktynininkų palaikymą.
Galbūt vieną dieną jausime ir valstybės palaikymą, kuri yra reklamuoja visame pasaulyje. Čia atvažiuoja daug žurnalistų iš užsienio, lenktynės stebimos visame pasaulyje.
Jeigu valstybė pasakys, kad mums svarbus šis renginys, darysime jį ir 200 metų“, – šypsosi jis.
„Aurum 1006 km“ lenktynių tvarkaraštis
Liepos 17 d., trečiadienis
12:00 - 18:00 Techninė ir administracinė komisija. Dariaus ir Girėno stadiono aikštelė.
Prasidėjusi kaip tiesiog techninis elementas vis labiau tampa savotišku lenktynių atidarymų, kuomet gali susipažinti, paplepėti su lenktyninkais, komandų vadovais ir visais kitais komandų nariais. Apžiūrėti bolidus, pirmą kartą juos pamatyti išpurentais kailiukais – pasipuošusiais taip kokius matysite lenktynių trasoje.
Reklama
Liepos 18 d., ketvirtadienis
10:30 - Atsidaro VIP klubas
10:30 - 13:30 Dynami:t Super Sprint. Vytauto g. Palangos centre.
Lenktynių festivalio atidarymas sukeliantis šiurpuliukus – kad jau prasideda! Visų komandų pristatymai, galėsite pamatyti ir išgirsti kas kovos dėl Aurum 1006km lenktynių nugalėtojų vardo. Puiki proga susirinkti lenktyninkų parašus, įvertinti komandas DYNAMI:T SUPER SPRINT‘e ir paganyti akis į lenktynininkus ar jų bolidus, nes žinome, kad ne visi dėl mechaninių žvėrių susirenka.
12:00 - 17:10 1006 km treniruotės
13:00 - 21:00 Žiūrovų slalomas
Reklama
18:00 - 22:30 Gera Dovana DRIFT treniruotės
18:00 - 18:30 Žvaigždžių lenktynės #suTV6pramogaujuKITAIP
Street Drag’ą atidarys žvaigdžių drag‘o varžybos, žvaigždžių padangės atstovus netrukus pristatysim!
18:30 - 22:30 Street Drag by Startline
Slapta vykstantis gatvės drag‘as vilioja ne vieną, bent akies krašteliu pažvelgti kas ten vyksta. Mes turime gatvę, tad darom drag‘ą ir sakom – DALYVAUK. Dalyvauti gali visi norintys!
23:00 - 01:00 TV3 Naktinis kinas
Reklama
Liepos 19 d., penktadienis
09:00 - Atsidaro VIP klubas
09:00 - 14:00 1006 km treniruotės
09:00 - 21:00 Žiūrovų slalomas
10:30 - 22:30 108 km Moterų Iššūkis
Kviečiame į antrus metus iš eilės organizuojamą ralį - „108 km Moterų iššūkis“, skirtą tik - MOTERIMS!
Reklama
15:20 - 16:50 1006 km kvalifikacijos
17:00 - 17:15 1006 KM SUPER POLE
18:00 - 22:30 Gero Dovana DRIFT
Ši diena tiesiog kaitina kraują dūmų virtine, nes lenktynių trasą užkariauja Driftas, šiais metais dar labiau pasikaustęs – Baltijos šalių drift‘o čempionatas. Statom papildomas tribūnas, daugiau naujienų jau netrukus.
23:00 - 01:00 TV3 naktinis kinas
Liepos 20 d., šeštadienis
09:00 - Atsidaro VIP klubas
09:00 - 17:00 Žiūrovų slalomas
12:30 - 18:00 Audio Freakz Lietuva dB Drag
Visų žiūrovų akys kryps ne tik į galingus automobilius bet ir dB Drag varžybas, kurias aplankys daugybė dalyvių iš visos Lietuvos bei kitų šalių. Galingos garso sistems su kurtinančiu slėgiu privers virpėti žemę. Nesenai pasiektas 160 dB lygis tik įrodo kaip sparčiai mūsų dalyviai garsėja. Renginio metu lauks dalyvių automobilių paroda, garso varžyvos, prizai, bei nuostabi nuotaika kartu su Audio Freakz Lietuva.
11:00 - 11:45 Grid-walk
12:00 - „Aurum 1006 km“ lenktynių startas
Šeštadienis skirtas šių lenktynių festivalio kulminacijai – Aurum 1006 km lenktynėms. Visa diena lenktynių gaudesio, geros muzikos, naujų pažinčių, gražių merginų šypsenų ir visų kitų prieskonių iš ko susideda lenktynės. Na kas buvo tas žino, kiek akys sužiba ir kaip pasišiausia oda išgirdus riaumojančius motorus.
21:00 Preliminarus lenktynių finišas

Nuo ketvirtadienio Palangą užpildė žvėriškas motorų gausmas – į jubiliejines, dvidešimtąsias „Aurum 1006 km“ lenktynes susirinko būrys lenktynininkų, kurių technika vėl kels susižavėjimą.

Šiais metais žiūrovų laukia ne viena naujiena, leisianti išgyventi lenktynes dar artimiau.
Nuo 2000-ųjų metų, kai įvyko pirmosios lenktynės, iki dabar prie jų dirbantis vienas iš organizatorių Darius Jonušis sako, kad jau tada buvo tikėjimas, jog renginys bus sėkmingas.

Visiškai kitoks ir dalyvių automobilių parkas – ratus ties Palanga suka tokie superautomobiliai kaip „Lamborghini“, „Porsche“, „Ferrari“, BMW ir kiti.
Reklama

Naujovių ieškoma kiekvienais metais, norint nustebinti žiūrovą – jų netrūks ir dabar.
Didžiausia naujovė – pirmą kartą per dvidešimt metų žiūrovai pateks į zoną, kurioje niekada nebuvo – pitlane’ą.

Dar viena, ne ką mažesnė naujovė, kuria bus galima džiaugtis taip pat pirmą kartą per lenktynių istoriją – visą dieną vyksianti transliacija TV6 kanalu. Visų trijų dienų transliacijas žiūrovai galės stebėti naujienų ir pramogų portale tv3.lt ir tv3play.lt puslapyje.

„Aurum 1006 km“ lenktynių tvarkaraštis

Liepos 20 d., šeštadienis

09:00 - Atsidaro VIP klubas
09:00 - 17:00 Žiūrovų slalomas
12:30 - 18:00 Audio Freakz Lietuva dB Drag

Visų žiūrovų akys kryps ne tik į galingus automobilius bet ir dB Drag varžybas, kurias aplankys daugybė dalyvių iš visos Lietuvos bei kitų šalių.

Galingos garso sistems su kurtinančiu slėgiu privers virpėti žemę.

Nesenai pasiektas 160 dB lygis tik įrodo kaip sparčiai mūsų dalyviai garsėja. Renginio metu lauks dalyvių automobilių paroda, garso varžyvos, prizai, bei nuostabi nuotaika kartu su Audio Freakz Lietuva.

11:00 - 11:45 Grid-walk

12:00 - „Aurum 1006 km“ lenktynių startas

21:00 Preliminarus lenktynių finišas

 

2 valandų ekskursija su gidu po Klaipėdos uostą liepos 20 d. 18 val.

 

Ekskursija su gidu po Klaipėdos uostą laivu Forelle!

Pamatysime didžiausią uoste esantį laivą - dujų saugyklą “Independence” ir daug kitų laivų, sužinosite daug įdomaus apie Klaipėdos uostą!

Liepos 20 d. 18.00 val.

Kaina suaugusiam 10 €

vaikams 7-12 metų 7 €

iki 7 metų - nemokamai!

Bilietai www.forelle.lt

+37067961886

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder