Egzotiškieji mangai – ne tik desertams (+receptai)

Egzotiškieji mangai – ne tik desertams (+receptai)

Šį kartą Gardu Gardu laidoje Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevo patiekalai turės vieną bendrą ingredientą – mangą. Nors jis dažniausiai naudojamas desertams, tačiau Gian Luca jau ne pirmą kartą parodys, kad jis puikiai tinka ir kitiems patiekalams. Šefas pagamins nuostabias egzotiškas salotas, kuriose panaudos daugumos dievinamą ingredientą, kurio jis pats labai nemėgsta.

Dėl ko Gian Luca pasiryžo įtraukti savo nemėgstamą ingredientą, pamatysite rytoj laidoje „Gardu Gardu“ jau šį šeštadienį per TV3 televiziją.

Egzotiškos vištienos salotos

Salotoms reikės:

• 500 g vištienos šlaunelių mėsos

• 1 česnako skiltelės

• Nedidelio gabaliuko imbiero

• 50 ml tamsaus alaus

• Pundelio šparaginių pupelių

• 1 mango

• Sultenės

• Radicchio salotos

• 1 čili pipiro

• Alyvuogių aliejaus

• Balzaminio acto

• Vištienos prieskonių

• Pipirų

• Druskos

Padažui reikės:

• Žuvies padažo

• 1 šaukšto smulkintos kalendros

• 0,5 žaliosios citrinos

• 50 ml vandens

• Šaukštelio balzaminio acto

• Šlakelio vanilės ekstrakto

• Žiupsnio cukraus

Vištieną pabarstyti vištienos prieskoniais ir apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir česnako skiltele. Kepant ant vištienos patarkuoti šiek tiek imbiero. Vištieną apskrudinus iš abiejų pusių užpilti tamsaus alaus ir palikti ant mažesnės kaitros pasitroškinti.

Nuo šparaginių pupelių nupjauti kotelius ir apvirti vandenyje, kol suminkštės (apie 5 min).

Padažui skirtus ingredientus gerai išmaišyti.

Nuvalyti mangą ir supjaustyt juostelėmis.

Į dubenį dėti sultenių salotų, pasmulkintus radicchio salotų lapus, mangus, keletą kalendros lapelių. Užpilti alyvuogių aliejaus, padažo, įberti smulkinto čili pipiro. Viską išmaišyti.

Į lėkštę dėti juostelėmis pjaustytą vištieną, šparaginių pupelių ir šalia salotas.

Šokoladinis desertas su pasiflorais ir mangais

Trupinių tešlai reikės:

• 100 g šalto sviesto

• 50 g cukraus

• 100 g migdolų miltų

• 100 g miltų

Pasiflorų kremui reikės:

• 75 g grietinėlės

• 225 g pasiflorų tyrės

• 30 g gliukozės

• 225 g pieniško šokolado

Deserto užbaigimui taurėje:

• 200 g plaktos grietinėlės

• 1 mango

• Šokolado papuošimui

Tešlai skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti, kol gausis maži gabaliukai. Jei yra didesnių, rankomis susmulkinti. Tešla neturi susijungti į vientisą gabalą. Kepti skardoje iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min. konvekciniu režimu.

Kremui užvirti grietinėlę su pasiflorų tyre. Įdėti gliukozės ir išmaišyti, kad ištirptų. Gautą skystį užpilti ant šokolado ir maišyti, kol jis ištirps. Kad kremas būtų gražesnis ir blizgesnis, permalti su blenderiu.

Į taurę dėti trupinius (1/4 taurės). Ant jų pilti šokoladinį pasiflorų kremą ir palikti šaldytuve, kol kremas atvės ir sustings (apie valandą laiko). Tuomet ant viršaus vėl dėti trupinius, kubeliais pjaustytus mangus, plaktos grietinėlės. Puošti smulkintu šokoladu.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder