Gurmaniški pyragėliai su krevetėmis

Gurmaniški pyragėliai su krevetėmis

Šiais traškiais pyragėliais su krevetėmis galite pradžiuginti artimuosius ir paprastą, ir šventinę dieną. Jie tiks ir Kūčių stalui.

Ingredientai:

2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,

1 svogūnas,

1 raudona saldžioji paprika,

2 skiltelės česnako,

1 pomidoras,

1 šaukštelis pomidorų pastos,

50 žaliųjų alyvuogių,

250 g krevečių,

•20 g kalendrų

1 kiaušinio trynys,

1,5 šaukštelio vandens,

750 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

Pakaitinti aliejų ir suberti smulkintą svogūną, papriką, česnaką. Kepti 7–8 min., sudėti smulkintą pomidorą, pastą, alyvuoges.

Po 3 min. suberti nuluptas krevetes ir kepti apie 5 minutes.

Suberti kalendras, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir palikti valandai. Trynį išplakti su vandeniu.

Tešlą iškočioti.

Išpjauti 11 cm skersmens apskritimus, dėti šaukštą įdaro, sandariai užlenkti kraštus.

Ištepti plakiniu ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder