Laidos svečias – profesionalus sportininkas, geriausias Lietuvos kikboksininkas Sergejus Maslobojevas itin atidžiai renkasi maistą. „Aš valgau 5 kartus per dieną, specialiai man paruoštą maistą. Taigi, šeimai gaminu tik savaitgaliais. Visa mano šeima mėgsta mėsą. Dažnai gaminu steikus, šonkaulius, plovą, bet šiandien paruošiu lengvesnį patiekalą“, – sakė vyras. Jis gamins spagečius su krevetėmis ir sluoksniuotą jogurto desertą.
„Šios, kaip ir daugelio kitų progų, vyrai nelabai linkę sureikšminti, bet tai puiki proga, puikus priminimas mums, vyrams, pasirūpinti mūsų moterimis“, – kalbėjo S. Maslobojevas apie kovo 8 d. šventę.
Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis žiūrovams siūlys pasigaminti eršketą su krevečių padažu ir ikrais, o desertui – šokoladinį kremą su šviežiomis uogomis.
„Kovo 8 d. – labai nuostabi šventė, visada sveikinus savo moteris ir dovanoju tulpes. Tai jų šventė, jų diena, taigi vyrai pasistenkime dėl jų! Aš siūlau pagaminti eršketą. Eršketas – ne kasdieninė žuvis, įdomi savo skoniu, pakankamai lengva paruošti, bet reikia žinot kelias taisykles“, – sakė Tomas Rimydis.
Patiekalui T. Rimydis pataria naudoti šviežias krevetes: „Turėsite daugiau aromato, daugiau skonio. O jei naudojate šaldytas, tai reikėtų jas pirmiausia atitirpinti šaldytuve, o ne mesti suledėjusias į keptuvę. O žuvį reikia kepti labai trumpai, bet labai labai gerai įkaitintoje keptuvėje“, – sakė profesionalus šefas.
„Moterys dažnai renkasi žuvies patiekalus. Apskritai dabar labai populiarėja žuvis. Bet kas labiausiai mane stebina – tuo užsikrečia ir vyrai. Jie tampa labiau prisižiūrintys, atidžiau renkasi ką valgyti“, – kalbėjo T. Rimydis.
Kitas nuolatinis laidos šefas grilio virtuozas ir mėsos gerbėjas Vylius Blauzdavičius sako, kad pagalvojo ne tik apie moteris, bet ir vyrus ir siūlys pasigaminti patiekalą iš jautienos išpjovos.
„Pirmiausia, mėsą išėmus iš šaldytuvo, ją palaikykite kambario temperatūroje valandą ar net dvi.
Rinkitės didelį mėsos gabalą – jaučio išpjova turi būti didelė. Maža išpjova niekam tikusi. Kuo didesnė – tuo sultingesnė, tuo geresnė. Mėsa neturi būti labai minkšta, lenkiant mėsos gabalą turi jaustis pasipriešinimas, stangrumas“, – patarimus dalino Vylius. Jis laidos žiūrovams papasakos, kaip pasigaminti tartarą (kapotinį) ir tobulą didkepsnį. O desertui paruoš sūrio pyragą pagal žmonos receptą.
Laidos žiūrovams siūlome pasigaminti Sergejaus spagečius su krevetėmis ir grietinėlės padažu.
Ingredientai:
• 200 g spagečių
• 200 g krevečių (tinka ir šaldytos)
• 200 ml grietinėlės
• 4 pomidorų
• 2 svogūnų
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• 2 skiltelės česnako
• 1 šaukštelis provanso žolelių (arba džiovinto čiobrelio ar raudonėlio)
• Druskos, pipirų
Gaminimas:
1. Jeigu krevetės šaldytos, jas atitirpinkite.
2. Spagečius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
3. Susmulkinkite česnakus ir svogūnus. Susmulkinkite pomidorus.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepkite apie pusę minutės (kol paskleis malonų kvapą). Sudėkite smulkintus svogūnus ir dar pakepinkite. Sudėkite pjaustytus pomidorus.
5. Sudėkite krevetes ir labai trumpai apkepkite.
6. Pagarinkite pipirais. Supilkite grietinėlę, suberkite provanso žoleles, druską.
7. Troškinkite ant vidutinės ugnies iki padažas truputį sutirštės.
8. Į lėkštę dėkite spagečius. Ant jų - krevečių ir grietinėlės padažo.
9. Galima dar papuošti žalumynais, pabarstyti smulkintais riešutais ar tarkuotu kietuoju sūriu.
Rašyti komentarą