Ingredientai:
– 1 kg sausainių
Užpilui:
– 1 indelis sutirštinto pieno
– 4 kiaušiniai
– 1 stiklinė pieno
– 1 pakelis vanilinio cukraus
– 200 g. sviesto
Glazūrai:
– 4 valg.šaukštai kakavos
– 4 valg.šaukštai cukraus
– 12 valg.šaukštų pieno
Paruošimas:
1. Ruošiame kremą. Gerai suplakame kiaušinius. Dedame sutirštintą pieną, pieną,vanilinį cukrų ir gerai permaišome. Užviriname šią masę ir ataušiname. Sviestą, supjaustytą kubeliais, suplakame mikseriu. Po to dedame ataušusį kremą ir viską gerai suplakame.
2. Ruošiame glazūrą. Imame puodą ir jame sumaišome kakavą, cukrų, pieną. Dedame ant lėtos ugnies, nuolat maišydami užviriname.
3. Deserto indą išklojame kepimo popieriumi. Dedame sluoksnį sausainių, užpilame kremu ir taip kartojame kol nesibaigs sausainiai. Deserto viršų užpilame šokoladine glazūra ir dedame į šaldytuvą nakčiai. Rytą mėgaujamės skaniausiu desertu.
Rašyti komentarą