Seksas

Seksas yra naudingas sveikatai, teigia medikai

Medikai tvirtina, kad seksas yra naudingas sveikatai. O vyrams jis tiesiog gyvybiškai būtinas.

Airijos Kvinso universitete atliktais tyrimais nustatyta, kad vidutinio amžiaus vyrų, turinčių reguliarius seksualinius santykius, procentinis mirtingumas du kartus mažesnis, nei jų seksualiai neaktyvių bendraamžių.

Sekso savybės

Gerina uoslę

Esmė ta, kad seksualinio aktyvumo metu organizmas gamina daugiau hormono prolaktino, kas savo ruoštu sustiprina smegenų centrų, atsakančių už uoslę, veiklą.

Sumažina širdies susirgimų riziką

Tikimybė susirgti širdies ligomis sumažėja tris kartus, tuo atveju, kai seksualiniai kontaktai būna ne rečiau, kaip tris kartus per savaitę.

Teigiamai veikia bendrą fizinę būklę

Seksas, kaip ir bet koks fizinis aktyvumas, mažina svorį. Lytinio akto metu sudeginama apie 200 kalorijų, tiek pat, kiek bėgant 15 minučių.

Stiprina raumenis

Lytinio akto proceso metu organizmas gamina daugiau hormono testosterono, o tai stiprina dubens, rankų, kaklo, krūtinės raumenis, tai yra visų tų organų, kurie, jūsų pageidavimu, veikia mylintis.

Sumažina depresiją

Didžiausią efektą pastebi moterys. Be to, svarbus ne tik pats lytinis kontaktas, bet ir tai, kad nenaudojamas prezervatyvas. Spėjama, kad tai susiję su spermoje esančiu hormonu.

Malšina skausmą

Orgazmo metu kyla hormono oksitocino lygis, dėka to gaminasi „malonumo hormonas” endorfinas. O jis, savo ruoštu, teigiamai veikia fizinius ir dvasinius negalavimus. Mokslininkai pažymi tiesioginį ryšį tarp endorfinų lygio kraujyje ir žmogaus nuotaikos, kuo daugiau hormonų, tuo laimingesnis jaučiasi žmogus.

Stiprina imuninę sistemą

Žmonių, gyvenančių aktyvų lytinį gyvenimą, organizme 30 proc. padidėja imunoglobino A lygis, o tai teigiamai atsiliepia imuninei sistemai ir sumažėja tikimybė susirgti paršalimo ligomis ir gripu.

Stiprina šlapimo sistemos raumenis, gerina prostatos veiklą ir net užkerta kelią prostatos vėžiui – tai taip pat aktyvios seksualinės veiklos rezultatai.

Maža to, Hamburgo medicininių tyrimų centro darbuotojų nuomone, reguliarus lytinis gyvenimas teigiamai veikdamas galvos smegenis, didina intelektualinius žmogaus sugebėjimus.

Mokslininkai nervų audinių stimuliaciją aiškina tuo, kad sekso metu sustiprėja adrenalino ir kortizono gamyba. Be to, reguliariai stimuliuojamas šis efektas išsilaiko daug ilgiau, nei, pavyzdžiui, psichiką stimuliuojančių preparatų veikimas, todėl galima kalbėti apie tokio sekso efekto naudojimą medicininiams tikslams, neturintiems nieko bendra su dauginimosi procesu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder