Verslininkas Tauragėje iš nenaudojamų jūrinių konteinerių surentė svečių namelį

Kūrybos studijos „Wide Wings“ vadovas Gediminas Tamulynas kartu su komanda Tauragėje iš jūrinių konteinerių surentė svečių namelį, kurį pavadino „Tauro troba“. Į projektą jis investavo 37 tūkst. eurų.

Anot G.Tamulyno, pastatyti namelį, kuriame būtų gera pailsėti, jis ėmė svarstyti tuomet, kai suprato, kad po įtemptos darbo savaitės Vilniuje geriausiai atsipūsti pavykdavo Tauragėje.

Iš pradžių manęs, kad tai tik sentimentai savam kraštui, vėliau vyras pakeitė nuomonę: iš didmiesčių atvykę draugai negalėjo atsidžiaugti, kad pagaliau kokybiškai pailsėjo, jaučiasi žvalūs ir energingi, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Svajojančių pabėgti nuo miesto triukšmo vis daugėjo, todėl verslininkas savo idėja pasidalino su uošviu Vaidu, karkasinių namų statytoju, kuris sutiko kartu įgyvendinti idėją.

„Sakoma, kad vyrų draugystė primena laivo statymą. Svarbu ką nors kartu veikti, kad užsimegztų bičiulystė. Tai namelio statybos buvo mano ir uošvio laivo statymas. Jis mane daug ko išmokė“, – sakė G.Tamulynas.

Sulaukęs pagalbos iš uošvio, G.Tamulynas kibo į darbus. Susidomėję projektu, vienas po kito prisijungė ir draugai. Didžioji dalis jų – tauragiškiai, interjero ir kraštovaizdžio dizaineriai.

Atsiradus bendraminčiams projektas kaip reikiant įsivažiavo. „Galima sakyti, kad „Tauro troba“ yra projektas, pagamintas Tauragėje. Kai statėme trobą, beveik visas medžiagas pirkome iš vietos verslininkų“, – sakė jis.

Namo statybai G.Tamulynas pasirinko logistikos verslams jau nebetinkamus jūrinius konteinerius, o masyvi konteinerių forma galiausiai padiktavo ir pavadinimą. Iš viso buvo panaudoti du konteineriai.

„Nuo pat pradžių norėjome, kad pastatytas svečių namelis kaip nors sietųsi su Taurage.

Taip iškart ir atsirado idėja pavadinti jį Tauro, vieno iš miesto simbolių, garbei. Tuomet jau ir namelį statėme taip, kad jis iš tolo primintų miškingoje vietovėje ar pievoje snaudžiantį taurą ir pastatas susilietų su gamta, būtų mažiau krintantis į akis“, – prisiminimais dalijosi savininkas.

Kai atėjo metas apsispręsti dėl dizaino, klausimų daug nekilo. Kad ryškios detalės neužgožtų šalia esančios natūralios gamtos, kūrėjai nusprendė rinktis minimalistinį vidaus dizainą, neutralias spalvas ir kuo didesnius langus.

G.Tamulyno teigimu, vis dažniau namelį išsinuomoti nori ir atvykėliai iš kitų pasaulio šalių – Japonijos, Vokietijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Norvegijos, Belgijos. „Daugelis apsistojusiųjų – didmiesčių gyventojai.

Jie pasiima vadinamąsias darbo atostogas (angl. workation): rytais dirba nuotoliniu būdu, o po pietų leidžia laiką gamtoje, keliauja po Tauragės apylinkes“, – pasakojo savininkas.

 

 

Asmeninio archyvo nuotr./Svečių namelis Tauragėje „Tauro troba“ 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder