13 val. duomenys: Rinkėjų aktyvumas referendume išlieka nedidelis

13 val. duomenys: Rinkėjų aktyvumas referendume išlieka nedidelis

13 valandos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, rinkėjų aktyvumas referendume dėl žemės pardavimo užsieniečiams ir referendumo inicijavimo proceso išliko nedidelis, siekė 6,45 procento.

"Visose rinkimų apylinkėse balsavo 6,45 proc. rinkėjų. Jeigu lygintume su gegužės 11 d. aktyvumu, tuomet 14 val. mes turėjome 26,96 proc. Tai reiškia, kad aktyvumas yra sumažėjęs netgi keletą kartų", - konstatavo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

VRK pirmininkas pastebi, kad rinkėjai aktyviai naudojasi teise balsuoti ne savo rinkimų apylinkėje.

"Žinoma, ne toks aktyvumas kaip praėjusiuose rinkimuose, bet 7 tūkst. 540 rinkėjų atvyko ne į savo rinkimų apylinkes. Rinkimų apylinkės susisiekė tarpusavyje, apsikeitė informacija ir rinkėjai galėjo balsuoti", - teigė Z. Vaigauskas.

Daugiausiai tokių rinkėjų, per 1 800, yra Vilniaus miesto rinkimų apylinkėse, Kauno mieste ne savo rinkimų apylinkėje balsavo 1 179.

"Bet kurortiniai miestai nėra tie, kuriuose rinkėjų skaičius būtų labiau padidėjęs", - sakė Z. Vaigauskas.

VRK duomenimis, didžiausias rinkimų aktyvumas yra Pakruojo rajone - 9,51 proc., Neringoje - 9,2 proc., Šalčininkų rajone - 8,86 proc., Anykščių rajone- 8,84 proc., ir Ignalinos rajone - 8,6 proc.

Mažiausiai aktyvūs yra šių savivaldybių rinkėjai: Visagine - 4 proc., Alytuje - 4, 89 proc., Vilniuje - 4,09 proc., Marijampolėje - 5 proc.

"Kai kurios rinkimų apylinkės yra gerokai aktyvesnės. Jūreiviai balsavo. Jūreivių sąrašuose turime 458 rinkėjus ir beveik visi - 92 proc. - balsavo. Tai yra įprasta situacija, kad laivuose nemažai balsuojama", - sakė Z. Vaigauskas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder