A. Komskis apie nelaimę: "Labai gaila, kad taip atsitiko"

A. Komskis apie nelaimę: "Labai gaila, kad taip atsitiko"

Rugsėjo 27 d. Kontrabandininkų pėdsakais sekusį vieną geriausių Pagėgių rinktinės tarnybinių šunų Ramzį pakirto netikėtas medžiotojo šūvis. Vėliau paaiškėjo, kad šunį nušovė Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio brolis Arvydas. Pastarojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Vakaro žinioms“ pavyko susisiekti su pačiu A.Komskiu. Tiesa, vyras įspėjo, kad tyrėjai jam uždraudė atskleisti bylos duomenis, bet apie pačią nelaimę kalbėti neuždraudė.

"Vyko medžioklė. Medžiojome aštuoniese, tačiau buvome plačiai išsiskirstę po mišką. Buvau vienas ir mane užpuolė šuo. Kai miške iš niekur nieko pasirodo šuo be pavadžio, be antsnukio, tai tikrai yra baisu. Jis iš pradžių bėgo ramiai, ristele, bet mane pamatęs puolė bėgti urgzdamas, pasišiaušęs ir kitaip rodydamas agresiją. Išsigandau žiauriai. Viskas įvyko per akimirką. Norėdamas šunį išgąsdinti, šoviau į šuns pusę žemyn, bet pataikiau į šunį. Tyrėjas man sakė, kad šuo bėgo karštais kontrabandininkų pėdsakais, o mane pamatęs pagalvojo, kad surado tai, ko ieškojo. Gaila, kad taip atsitiko. Bet tikrai buvau labai išsigandęs. Šiąnakt šokinėjau iš lovos, jau net vaistus pradėjau gerti“, - pasakojo A.Komskis.

Jis stebėjosi, kad pasieniečiai, vykdantys kontrabandininkų gaudymo operaciją, net nepasidomėjo, ar kartais miške nevyksta medžioklė. Savo ruožtu medžiotojai nežinojo, kad pasieniečiai vykdo operaciją.

„Dabar man pateikti įtarimai turto sunaikinimu. Aš aiškinu, kad buvo savigyna, tačiau tyrėjai net neklauso, nes patys tyrėjai yra pasieniečiai. Manęs iškart net neapklausė, nedarė jokių veiksmų, todėl uždarė į areštinę. Ir tik po to apklausė. Visi apie nelaimę tik ir kalba. Jei mano pavardė būtų ne Komskis, apie nelaimę geriausiu atveju gal per žinių laidą būtų pranešę titrais. Tačiau kadangi esu Kęsto brolis, o artėja rinkimai, tai apie tai tik ir kalba. Vien dėl to, kad esu Komskis. Ir pateikiama taip, kad pasižiūrėjus kai kurias laidas atrodo, jog ne aš ten buvau, ne aš šunį nušoviau, o brolis. Taip, atsitiko nelaimė. Bet juk brolis Kęstas niekuo dėtas“, - sakė A. Komskis.

Anot pasieniečių ir kinologų, tarnybinis šuo be komandos pulti medžiotojo negalėjo. A. Komskis po apklausos buvo paleistas iš areštinės su pasižadėjimu neišvykti. Medžiotojo brolis, Seimo narys K. Komskis, paprašė tyrimą perimti generalinės prokuratūros.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder