A. Šuminas: "Socialdemokratams kol kas užtenka nieko nedaryti"

A. Šuminas: "Socialdemokratams kol kas užtenka nieko nedaryti"

Socialdemokratų partijos padėtis dabar yra ypač gera, nes pagrindinius jų partnerius koalicijoje, Darbo partiją, krečia skandalai, jiems užtenka nieko nedaryti, kad būtų vertinami palankiai, sako Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Medijų tyrimų laboratorijos vadovas daktaras Andrius Šuminas.

Vis dėlto, pasak jo, tokia padėtis nesitęs visada ir tik laiko klausimas, kada Premjero Algirdo Butkevičiaus reitingai ims kristi.

"Socialdemokratai yra palankioje pozicijoje, nes jiems kol kas užtenka stebėti visus su Darbo partija vykstančius procesus - teisminius dalykus, gandus, įvykius, susijusius su Darbo partija ir Viktoru Uspaskichu. Iš principo socialdemokratams užtenka nieko nedaryti, nes kuomet apie jų partnerius yra kalbama ne itin palankiai, jie visada yra palankiame kontekste, ir tokiu būdu jų veikla iš karto yra vertinama geriau" , - naujienų agentūrai ELTA sakė A. Šuminas.

Pačios Vyriausybės ir A. Butkevičiaus komunikaciją per pirmąsias šimtą darbo dienų, A. Šumino teigimu, galima vertinti teigiamai, kadangi visuomenės apklausų rezultatai rodo, kad ji pasiekia savo tikslą - Vyriausybė, ir ypač Premjeras, yra vertinami palankiai.

"Dar nė vieno Premjero Nepriklausomybės laikotarpiu reitingai nebuvo tokie aukšti kaip dabartinio. Todėl galima sakyti, kad Vyriausybė ir Premjeras komunikuoja teisingai", - pažymėjo komunikacijos specialistas.

Vis dėlto A. Šuminas pabrėžė, kad palankus Vyriausybės vertinimas susijęs su tuo, kad ji kol kas užsiima svarstymais, bet nepriėmė nė vieno sprendimo, kuris būtų nepalankus kokiai nors didelei visuomenės grupei.

"Ko gero, tas pozityvus Vyriausybės vertinimas atsiranda iš to, kad realiai kol kas nėra imtasi kažkokių labai rimtų sprendimų, realių veiksmų, viskas vyksta svarstymų lygmeniu. Ir dėl to kol kas nė viena interesų grupė nėra nuvilta, ir visi Premjerą vertina teigiamai", - kalbėjo A. Šuminas.

Komunikacijos specialistas prognozavo, kad imusis konkrečių sprendimų, Vyriausybės, o pirmiausia - Premjero reitingai kris.

"Kai bus pradėti priiminėti realūs sprendimai, kurie sukels tam tikrų grupių nepasitenkinimus, prasidės Vyriausybės bėdos su reitingais. Gal net ne Vyriausybės, o Premjero bėdos, nes pati Vyriausybė ir dabar nėra taip jau palankiai vertinama, lyginant su Premjeru. Manau, kad tokie reitingai, toks pozityvus vertinimas nesilaikys visos kadencijos metu. Tiesiog laiko klausimas, kada bus susidurta su problemomis", - sakė A. Šuminas.

Kalbėdamas apie atskirus ministrus, A. Šuminas kaip sėkmingai komunikuojantį išskyrė energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių.

"Tai žmogus, atėjęs iš diplomatinės tarnybos, puikiai įvaldęs bendravimo su žurnalistais pagrindinius principus. Be to, būtent jis, kaip lenkų atstovas, sulaukia ypatingo dėmesio. Ir komunikacija jam sekasi tikrai sėkmingai", - sakė A. Šuminas.

Kaip ne itin sėkmingai komunikuojančius, specialisto teigimu, galima vertinti tuos ministrus, kurių pasisakymai sukėlė tam tikrus skandalus, debatus visuomenėje - užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį.

"Po Lino Linkevičiaus vizito Lenkijoje kilo įvairių debatų, nesusipratimų, Vytenio Andriukaičio pasisakymai taip pat sukėlė įvairių vertinimų. Tai tikrai ne visada prideda Vyriausybei pliuso", - pabrėžė A. Šuminas.

Pagrindinės opozicinės partijos - konservatorių - komunikaciją oponuojant Vyriausybei A. Šuminas tvirtino taip pat vertinąs teigiamai.

"Apie jų veiklą, visus pasisakymus, kritiką, galima pasakyti, kad iš principo jie daro tai, ką ir turi daryti opozicijoje esanti partija", - teigė A. Šuminas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder