Algirdas Butkevičius: Juozas Bernatonis nusižengė etikai

Algirdas Butkevičius: Juozas Bernatonis nusižengė etikai

Teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis, nepranešęs apie savo pavaldinio, tuomečio viceministro Juliaus Pagojaus, neblaivumą nusižengė etikai, sako Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas laikinasis Premjeras Algirdas Butkevičius, ir žada partijoje vertinti abiejų - tiek J. Bernatonio, tiek J. Pagojaus - elgesį.

"Aš manau, kad ministras nuslėpė tam tikrus savo viceministro padarytus pažeidimus, tie, kurie buvo aiškiai įvertinti ne tik policijos darbuotojų, bet ir teismo posėdžiuose, ir, aš manau, kad, pirmiausia ministras nusižengė tam tikrai etikai. Taip pat ministras, kaip kabineto (Vyriausybės Kabineto, ELTA) narys, tikrai jau asmeniškai mane turėjo informuoti, nes jis mane buvo informavęs apie tai, kad J. Pagojus ruošiasi dalyvauti konkurse užimant kitas pareigas ir tuo metu jis aiškiai pabrėžė jo teigiamas savybes, ypač vertinant jo aukštą kompetenciją kaip jauno žmogaus", - interviu "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė A. Butkevičius. 

Pasak jo, J. Bernatonio elgesys turės būti įvertintas penktadienį LSDP valdybos posėdyje bei kituose partijos struktūros organuose. Tas pats laukia ir buvusio kandidato į teisingumo ministrus J. Pagojaus - jo elgesį svarstys ir "labai griežtai jo poelgį turės įvertinti" partijos Etikos ir procedūrų komisija. 

"Manau, kad tam tikri "žygiai" irgi buvo daromi, kad į viešumą ta informacija neišeitų", - neabejojo A. Butkevičius. 

Socialdemokratų lyderis pabrėžė, kad socialdemokratai neturėjo informacijos, jog J. Pagojus būdamas neblaivus prie vairo įkliuvo policijos pareigūnams, stebėjosi, kodėl ši informacija nepasirodė viešai anksčiau. 

"Labai sudėtinga atsakyti į šitą klausimą, kodėl šita informacija buvo slepiama ir taip pavyko ją nuslėpti", - sakė LSDP pirmininkas. 

A. Butkevičius teigė šiuo klausimu, apie tokių įvykių informavimą, individualiai kalbėjęs su kai kurių teisėsaugos institucijų vadovais. Pasak jo, dėl J. Pagojaus įkliuvimo neblaiviam Specialiųjų tyrimų tarnyba informacijos neturėjo, nes tai ne jos kompetencija. 

"Bet yra kitos institucijos, kurios turėtų komunikuoti ir su tomis teisėsaugos institucijomis pagal vadinamąjį horizontalųjį valdymo principą, manau, kad jos turėjo informuoti, ir netgi nesulaukę tam tikro atsakymo, ar iš Ministro Pirmininko, ar iš ministro, kai teikiama tokia informacija, kokie priimami sprendimai", - manė A. Butkevičius. 

ELTA primena, Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į paskirtojo Ministro Pirmininko S. Skvernelio teikimą, trečiadienį pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė J. Pagojų iš patvirtintos Vyriausybės sudėties.

J. Pagojus paskelbė traukiąsis iš teisingumo ministro pareigų, į kurias buvo paskirtas prieš dieną, tačiau nepradėjo eiti, nes nebuvo prisiekęs Seime po susitikimo su paskirtuoju Premjeru S. Skverneliu.

Susitikimas buvo surengtas paviešinus aplinkybes apie 2015 m. jam būnant viceministru padarytą nusižengimą - vairavimą neblaiviam. 

Prieš J. Pagojų tarp galimų kandidatų į teisingumo ministrus buvo minimas Darius Petrošius, tačiau jis savo kandidatūrą atsiėmė, o Juliaus Sabatausko kandidatūra netiko "valstiečiams-žaliesiems".

Dėl naujo kandidato į teisingumo ministrus socialdemokratai spręs penktadienį partijos valdybos posėdyje. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder