Algirdas Sysas: Eligijaus Masiulio istorija turės pasekmių politinei sistemai

Algirdas Sysas: Eligijaus Masiulio istorija turės pasekmių politinei sistemai

Eligijui Masiuliui pateikti įtarimai turės ilgalaikių neigiamų pasekmių visai Lietuvos politinei sistemai, įsitikinęs Seimo Pirmininkės pavaduotojas, socialdemokratas Algirdas Sysas.

Parlamentaro teigimu, Lietuva ES kontekste visada išsiskyrė skeptišku požiūriu į politines partijas ir Seimą, todėl E. Masiulio skandalas skeptikų gretas dar labiau praplės.

Visa politinė sistema turės ilgai įrodinėti, kad politiniame gyvenime yra ir turi būti daug dorų žmonių", - „Žinių radijui" trečiadienį kalbėjo A. Sysas.

Generalinėje prokuratūroje buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E. Masiuliui buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo. E. Masiulis šių įtarimų nepripažįsta, tačiau antradienį žurnalistams teigė apgailestaująs „dėl sukelto rezonanso, kurį sukėlė jo patekimas į kontraversiškas istorijas".

Anot prokurorų, šiuo metu surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad E. Masiulis iš „MG Baltic" viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmė 106 tūkst. eurų kyšį ir už šiuo pinigus buvęs Seimo narys „galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis".

Iš viso kratos metu pas E. Masiulį namuose rasta 250 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder