Algirdas Sysas mano, kad Ričardui Malinauskui nederėjo eiti pas generalinį prokurorą

Algirdas Sysas mano, kad Ričardui Malinauskui nederėjo eiti pas generalinį prokurorą

Seimo vicepirmininko socialdemokrato Algirdo Syso vertinimu, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui nederėjo lankytis pas generalinį prokurorą Evaldą Pašilį.

"Mano galva, šito nereikėjo daryti. Manau, kad kaip jau ten išspręs specialiosios tarnybos, prokuroras ir kiti, tai yra teisėsaugos dalykas, neturėtų nė viena grandis kitai daryti įtakos. (...) Kiekvienas toks žingsnis, kurį išviešina garsiai žiniasklaida, kelia piliečiams įtarimų. Galbūt buvo persistengta", - sakė A. Sysas trečiadienį interviu "Žinių radijui".

ELTA primena, kad R. Malinauskas yra specialusis liudytojas byloje dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Šis sprendimas tapo papildomu motyvu Vilniaus apylinkės teismui priimant palankų sprendimą įteisinant apsauginėje zonoje pastatytą vadinamąjį Vijūnėlės dvarą.

Byloje kaip specialusis liudytojas apklaustas aplinkos ministras "tvarkietis" Kęstutis Trečiokas ir Druskininkų meras socialdemokratas R. Malinauskas. Premjeras Algirdas Butkevičius bus apklaustas kaip liudytojas.

A. Sysas Premjero apklausos nesureikšmina, esą tai yra normalu teisinėje valstybėje. Daugiausiai klausimų socialdemokratams kelia šio tyrimo viešumas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder