Algis Čaplikas: Premjero reikalavimai partneriams yra neteisėti, o viešinami susitarimai – desperatiškas melas

Algis Čaplikas: Premjero reikalavimai partneriams yra neteisėti, o viešinami susitarimai – desperatiškas melas

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Algis Čaplikas ketvirtadienį pareiškė, kad derybose su koalicijos partnerės – Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų – lyderiu, premjeru Andriumi Kubiliumi iš keturių jo reikalavimų tik vienas būtų realus ir įgyvendinamas – tai Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pertvarka.

Kitus tris reikalavimus – atstatydinti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, grąžinti į darbą pasitikėjimą praradusius FNTT vadovus ir sustabdyti konkurso FNTT vadovo pareigoms užimti vykdymą – LiCS vertina kaip ultimatyvius ir neteisėtus.

LiCS pirmininkas A. Čaplikas kategoriškai paneigė Ministro Pirmininko viešus pareiškimus, kad buvo sutarta dėl ministro R. Palaičio pasitraukimo iš pareigų.

„Atsakingai pareiškiu, kad LiCS net nesvarstys konservatorių lyderio iškeltų neteisėtų reikalavimų ir jų nevykdys. Ministras FNTT pareigūnus atleido pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, jis neketina atsistatydinti, o taip pat ir grąžinti į darbą pareigūnų, kurie prarado pasitikėjimą“, – sakė A. Čaplikas.

Konservatorių lyderio pareiškimas, kad koalicijos partneriams liberalcentristams „nepakeitus požiūrio“ reikės svarstyti mažumos Vyriausybės scenarijų, LiCS pirmininko A. Čapliko vertinimu yra populistinis.

„Visų pirma, tam, kad Vyriausybė taptų mažumos, premjerui reikia patraukti ne vieną R. Palaitį, o atstatydinti visus keturis LiCS deleguotus ministrus. Ministrų pasitraukimas reikštų valdančiosios koalicijos griūtį, ir tuomet premjeras pasitikėjimą turėtų pasitikrinti Seime, ir visai neaišku, ar šis pasitikrinimas būtų sėkmingas. Taigi premjero pasvarstymus apie mažumos Vyriausybę galiu vertinti tik kaip populistinius“, – sakė LiCS lyderis.

Jis taip pat pridūrė, kad iš konservatorių vadovų melagingų pareiškimų ir desperatiško elgesio susidaro įspūdis, kad patys Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionys demokratai nebenori dirbti koalicijoje ir Vyriausybėje, tik kol kas neranda būdų, kaip tai realizuoti svetimomis rankomis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder