Andrius Kubilius TS-LKD pirmininko rinkimuose taip pat įžvelgia nekorektiškumo

Andrius Kubilius TS-LKD pirmininko rinkimuose taip pat įžvelgia nekorektiškumo

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Andrius Kubilius sako, kad savaitgalį vykę partijos lyderio rinkimai gal buvo ir ne visai korektiški, bet jie liudija apie atsirandančias demokratines tradicijas.

"Nelinkęs nagrinėti ir aiškintis, kiek ten kur pagrįstų argumentų toje rinkimų kampanijoje buvo išsakyta. Irgi galėčiau vardinti, kas man atrodė gal ne visai ir ne visada korektiška, bet tikrai tai nenubraukia tos iš tikrųjų didelės demokratinės ir labai stiprios tradicijos, kuri mūsų partijoje atsiranda", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Ministras Pirmininkas.

Pasak A. Kubiliaus, TS-LKD yra pirmoji partija, turėjusi demokratinius rinkimus, stiprių lyderių konkurenciją. Tai esą rodo konservatorių stiprumą lyginant su kitomis partijomis.

A. Kubiliui TS-LKD partijos pirmininko rinkimuose nusileidusi Seimo Pirmininkė Irena Degutienė yra sakiusi, kad konservatorių lyderio rinkimai iš esmės buvo sėkmingi. Paklausta, ar rinkimai vyko korektiškai, Parlamento vadovė teigė, kad "pirmas blynas šiek tiek pasvilęs, toks dūmelis kai kur pasijausdavo, ir kvapas nemalonus atsirasdavo".

Valdančiosios TS-LKD pirmininko rinkimuose I. Degutienė pralaimėjo Premjerui ir dabartiniam partijos pirmininkui A. Kubiliui.

A. Kubilius gavo 5 546 partiečių balsus, I. Degutienė - 4 628 balsus.

A. Kubilius laimėjo Vilniuje ir Kaune, tačiau Klaipėdoje nugalėjo I. Degutienė. Regionų skyriuose kova vyko apylygiai.

A. Kubilius partijai vadovauja nuo 2003 metų. Tai jau ketvirtoji A. Kubiliaus kadencija pirmininko poste.

TS-LKD partijos pirmininką renka dvejų metų kadencijai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder