Antanas Guoga: Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko perdavimas Lietuvai - pasitikėjimo šalies teisine sistema ženklas

Antanas Guoga: Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko perdavimas Lietuvai - pasitikėjimo šalies teisine sistema ženklas

Europarlamentaras Antanas Guoga pabrėžia, kad Jungtinės Karalystės Aukštasis teismas iš esmės patvirtino, kad Lietuva yra demokratinė valstybė ir jos teisine sistema galima pasitikėti. Sprendimas dėl buvusių banko „Snoras" savininkų perdavimo Lietuvai yra didžiulis šalies teisėsaugos pasiekimas.

"Pasitikėjimas Lietuvos teisine sistema išsakytas nepaisant to, kad Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas ir Lietuvos pilietis Raimondas Baranauskas bei jų advokatai Jungtinės Karalystės teismus siekė įtikinti, kad mūsų šalies teisėsauga šališka ar paklusni. Jungtinės Karalystės Aukštasis teismas nepatikėjo ir tuo, kad banko „Snoras" sužlugdymas inicijuotas Prezidentės bei Lietuvos centrinio banko.

Šiandienos sprendimas yra stipri žinia Lietuvos žmonėms ir pasauliui, kad Lietuvos teisėsauga veikia paisydama demokratinių valstybių standartų. Ilgai gyvenau šalyje, taikančioje Anglijos teisę, ir tikiu šią teisę kūrusios valstybės teismų skaidrumu, nešališkumu ir patikimumu", - sako A.Guoga.

Europarlamentaras pabrėžia, kad niekas neturi teisės žmones teisti iš anksto ar vadovautis gandais ir nuomonėmis. Jungtinės Karalystės teismo sprendimas nėra Lietuvai perduodamų asmenų kaltės įrodymas. Tačiau šis sprendimas - galimybė ieškoti tiesos Lietuvos teisinės sistemoje, kuria galima pasitikėti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder