Antstolė nurašė skolą už Garliavos šturmą

Antstolė nurašė skolą už Garliavos šturmą

Buvusi Kauno teisėja Neringa Venckienė, besiruošianti dalyvauti Seimo rinkimuose, susidūrė su finansinėmis problemomis. Antstolė Sonata Vaicekauskienė nuo „Drąsos kelio" partijos lyderės rinkimų sąskaitos nurašė skolą, priteistą už vadinamąjį Garliavos šturmą.

Tai DELFI patvirtino „Drąsos kelio" ir N. Venckienės politinės kampanijos iždininkė Marijona Gutauskienė. Anot jos, iš buvusios teisėjos rinkimų sąskaitos S. Vaicekauskienė paėmė apie 178 Lt - tiek, kiek N. Venckienė dar nebuvo sumokėjusi už brolio Drąsiaus Kedžio dukters paėmimo operaciją Garliavoje.

M. Gutauskienė įsitikinusi, kad taip S. Vaicekauskienė pažeidė įstatymą, mat Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatyme nurodyta, kad „į politinės kampanijos sąskaitą negali būti nukreiptas jokių laikinųjų apsaugos priemonių taikymas".

Anot iždininkės, buvusi teisėja rinkimų sąskaita disponuoja kaip politinės kampanijos dalyvė, taigi antstolė šių pinigų neturėtų traktuoti kaip asmeninio D. Kedžio sesers turto. „N. Venckienė, šiuo atveju nėra kaip fizinis asmuo", - sakė M. Gutauskienė.

Moteris teigė kreipusis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK). Ši institucija esą patarė raštiškai kreiptis į VRK vadovą Zenoną Vaigauską ir mėginti inicijuoti pinigų sugrąžinimo į N. Venckienės rinkimų sąskaitą procedūrą.

N. Venckienės rinkimų sąskaita, kaip ir „Drąsos kelio", pilnėja pavienių žmonių aukomis. VRK duomenimis, buvusios teisėjos sąskaitoje iki rugpjūčio 24 d. buvo prikaupta beveik 520 Lt. Taigi S. Vaicekauskienė Garliavos operacijos išlaidoms paėmė maždaug trečdalį šios sumos.

Pati antstolė S. Vaicekauskienė DELFI patvirtino iš neseniai atidarytos N. Venckienės sąskaitos nurašiusi 178,08 Lt. Tačiau jokio įstatymo pažeidimo tame esą nėra.

„Ten yra asmeninė N. Venckienės sąskaita. Bankas nenurodo, kad tai yra rinkimų sąskaita. Tai yra naujai atidaryta N. Venckienės sąskaita, nes visos sąskaitos buvo areštuotos. Mes kartkartėmis visas skolininkų sąskaitas tikriname, ar neatidaro naujų sąskaitų. Mes matome sąskaitą ir sąskaitos numerį. Bankas neduoda, ar tai rinkiminė sąskaita, ar dar kažkas tokio", - kalbėjo S. Vaicekauskienė.

Pasak jos, įstatymo nuostata, draudžiančia rinkimų sąskaitoms taikyti laikinąsias apsaugos priemones, šiuo atveju negalioja. Mat laikinosios priemonės - tai, pvz., sąskaitos areštas, o šiuo konkrečiu atveju antstolė vykdė teismo sprendimą ir laikinųjų priemonių netaikė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder