Aplinkos ministras V. Mazuronis: griežtinsime atsakomybę medžiotojams

Aplinkos ministras V. Mazuronis: griežtinsime atsakomybę medžiotojams

Aplinkos ministerija rengia teisės aktų pakeitimus, pagal kuriuos siūloma ne tik kelis kartus padidinti baudas už medžioklės taisyklių pažeidimus, tačiau ir prailginti teisės medžioti atėmimo terminą, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime spaudai.

„Įkainius už gamtai padarytą žalą – neteisėtai sumedžiotus gyvūnus – jau padidinome. Tačiau matome, jog būtina didinti ir bausmes medžiotojams, kurios iki šiol yra pernelyg humaniškos ir švelnios“, – tvirtina aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Rengiamuose Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimuose numatoma, jog šiuo metu galiojančios baudos didės kelis kartus. Teisė medžioti pirmą kartą bus atimama 3–5 metams (šiuo metu – nuo 1 iki 3 metų), o antrą kartą įkliuvusiems – 15 metų.

„Būtinybę griežtinti atsakomybę bene geriausiai iliustruoja statistika. Pavyzdžiui, nuo šių metų pradžios iki kovo 25-osios nustatyta 115 medžioklės taisyklių pažeidimų. Apie pusę pažeidimų įvykdė ne kas kitas, o būtent medžiotojai. Už pažeidimus skirta baudų už kone 70 tūkstančių litų. Praktiškai identiški skaičiai buvo ir pernai, o tai reiškia tik viena: situacija negerėja, todėl būtina imtis priemonių“, – sako V. Mazuronis.

Per jau minėtą laikotarpį medžiotojų padaryta ir suskaičiuota žala gamtai viršija 55 tūkstančius litų. Iš 10 pažeidėjų atimta teisė medžioti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder