Atimti pašalpas negalima išmokėti

Atimti pašalpas negalima išmokėti

Kurioje šio sakinio vietoje dėti kablelį, vakar sprendė Kelmės rajono savivaldybės taryba, užsimojusi sutramdyti girtaujančius socialinių pašalpų gavėjus, gaunamus pinigus išleidžiančius svaigalams.

Rajono politikai nusprendė pakeisti Socialinės pašalpos teikimo rajono gyventojams tvarkos aprašą taip, kad kuo daugiau blaivios dienos nematančių žmonių grįžtų į doros kelią. Gavus informaciją iš policijos pareigūnų, kad socialinės pašalpos gavėjas pašalpos teikimo laikotarpiu buvo baustas už arklinio vežimo vadeliojimą ar transporto priemonių vairavimą išgėrus, ar apsvaigus nuo narkotinių medžiagų, tokiam asmeniui nuo kito mėnesio socialinės pašalpos teikimas bus nutraukiamas, o socialinė pašalpa 3 mėnesius nebus teikiama. Tokios pat sankcijos grės ir pašalpų gavėjams, administracine tvarka nubaustiems už smulkų chuliganizmą, alkoholinių gėrimų vartojimą viešose vietose, įsivėlusiems į konfliktus vartojant alkoholinius gėrimus.

Net pusmetį socialinė pašalpa vienam gyvenančiam asmeniui arba bendrai gyvenantiems asmenims nebus teikiama, jei vienas iš šeimos narių ar vienas gyvenantis asmuo bus nubaustas dėl naminės degtinės įgijimo, gaminimo, realizavimo, laikymo. Tokiam pat laikui su socialine pašalpa gali tekti atsisveikinti ir pašalpų gavėjams, nubaustiems už neteisėtą vertimąsi su vaistais susijusia veikla, neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimą bei laikymą, psichotropinių medžiagų vartojimą be gydytojo paskyrimo arba vertimąsi nelegalia prekyba kontrabandinėmis cigaretėmis, degalais.

Kelmės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Reda Každailienė „Vakaro žinioms” sakė, kad kiekvienu atveju pašalpos mokėjimo nutraukimo klausimas bus sprendžiamas individualiai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder