Kalėdos

Atsisveikinimas su nekaltybe - po kalėdine eglute: tyrimo iniciatoriams lyg šiol neaišku, kodėl taip vyksta

(3)

Paaugliai, kurie ruošiasi atsakingai atsisveikinti su savo nekaltybe bei rimtai žiūri į savo partnerius, pasirodo, seksualiniam debiutui dažniausiai renkasi gruodžio mėnesį.

Tokios išvados priėjo Misisipės universiteto specialistai.

Atlikus tyrimą, kuriuo bandyta išsiaiškinti, kokiu metų laiku jaunuolių gyvenime įvyksta pirmas lytinis aktas, patiems tyrimo iniciatoriams lyg šiol neaišku, kodėl paaugliai mylisi pirmą kartą būtent žiemą.

Mokslininkai mano, kad dėl to "kalta" neįprasta ir jaudinanti šventinė nuotaika.

Kai pirmieji lytiniai santykiai įvyksta prieš ar per naujametę šventę, tai vadina Santa Klauso afektu.

Be to, prieš Naujuosius metus prasideda atostogos ir paaugliai turi daug laisvo laiko.

O seksas - vienas iš maloniausių laisvalaikio praleidimo formų."

Šie duomenys buvo gauti atlikus apklausą, kurioje dalyvavo per 20 tūkstančių paauglių.

Jaunuoliams buvo siūloma kryžiuku pažymėti mėnesį, per kurį jie atsisveikino su nekaltybe bei atsakyti į klausimus, susijusius su savo seksualinių partnerių santykiais.

Mokslininkų iš Misisipės tyrimo rezultatai sudomino daugelį kitų jų kolegų.

Pavyzdžiui, kiti gydytojai pritarė sakydami, kad šaltis lauke ir šiluma patalpoje, ypač kai romantiškai traška malkos židinyje, nuteikia seksui.

Gydytojas taip pat pažymėjo, kad daugelis paauglių ryžtasi pirmiems lytiniams santykiams gruodžio mėnesį dar ir todėl, kad per žiemos atostogas jaučia silpnesnę kontrolę iš tėvų, po darbo lakstančių po parduotuves, pusės.

Mokslininkai ruošiasi ir toliau tęsti pradėtą darbą, idant išsiaiškintų kitas gruodžio mėnesio, kaip seksualiausio metų laiko, ypatybes.

Todėl specialistai pataria, kad prieš didžiąsias metų šventes ir atostogas tėvai rastų pusvalandį savo atžaloms ir nedraustų seksualiai santykiauti, bet tiesiog paaiškintų, kad seksas turi būti saugus.

Bendrai kalbant, psichologų teigimu, šiuolaikiniams paaugliams seksas - savotiškas ritualas, žymintis ribą tarp paauglystės ir suaugusiųjų gyvenimo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder