Audringi orai atnešė ne mažiau kaip 700 tūkstančių nuostolių

Audringi orai atnešė ne mažiau kaip 700 tūkstančių nuostolių

Didžiausia šalies draudikė „Lietuvos draudimas“ skaičiuoja, kad nuo penktadienio nakties šalyje prasiautusios didelės audros, su perkūnijomis, kruša ir škvalais, kainuos ne mažiau kaip 700 tūkstančių litų. Šiuo metų Žalų skambučių centras intensyviai registruoja pranešimus apie sekmadienio nakties gamtos stichiją, daugiausiai pranešimų sulaukiama iš pietryčių Lietuvos, Vilniaus, Šalčininkų, Trakų miestų ir rajonų. „Lietuvos draudimas“ prognozuoja, kad per šiandien sulauks ne mažiau kaip 300 pranešimų apie audros žalas, o joms atlyginti bendrovė rezervavo pusę milijono litų. Dar beveik 200 tūkstančių litų draudikai atlygins nukentėjusiems per penktadienio nakties audrą.

„Lietuvos draudimas“ informuoja, kad dažniausiai patirti nuostoliai yra dėl audros ir krušos. „Stiprus vėjas plėšė namų stogus, išvertė medžius, apgadino kitą turtą. Žaibai pridarė mažiau žalų, tačiau jiems trenkus į kaminus, apgadinti ne tik kaminai, bet ir stogai. Krušos gabalai apgadino ne tik pastatus, bet ir automobilius. Apie trečdalį pranešimų sudaro pranešimai apie sugadintą transportą – tai ir medžių užvirtimai, ir, kaip minėjau, krušos ledukų sukelti sugadinimai“, – apie audros padarytas žalas pasakoja Artūras Juodeikis, „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius.

Vidutinė registruojama žala – 1600 litų. Penktadienio audra daugiausiai palietė vakarų Lietuvos, ypač Šilalės rajoną, sekmadienio naktį labiausiai nukentėjo Vilniaus miestas ir Trakų bei kiti pietryčių Lietuvos rajonai.

„Nuo penktadienio ryto pradėję registruoti pirmąsias šio škvalo ir perkūnijos žalas, kai kuriems nedidelius nuostolius patyrusiems klientams iš karto ir atlyginome žalas. Reagavome operatyviai – telefonu išklausę kliento pranešimo apie patirtą žalą, ją išmokėjome be apžiūros, tiesiog susitarę su draudėju. Dažniausiai tai nedidelės, kelis šimtus litų siekiančios žalos, kurios į žmonų sąskaitas įplaukė iš karto po pokalbio su draudikais. Iš viso tokiu būdu nepraėjus ir dviems paroms nuo stichijos pradžios jau yra atlyginta iki 10 tūkstančių litų žalų“, – sakė A. Juodeikis.

Pirminiais bendrovės duomenimis, šio savaitgalio audra savo masiškumu ir nuostolių dydžiu bus didžiausia šį sezoną. Po paskutinėmis liepos dienomis praūžusio škvalo atlyginta nuostolių už 350 tūkst. litų nuostolių. Pirmąją birželio savaitę gamtos neramumai sukėlė 200 tūkstančių litų nuostolių.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder