"Auksinė krivūlė" - Klaipėdos miestui

"Auksinė krivūlė" - Klaipėdos miestui

Penktadienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, dalyvaudamas tradiciniame „Auksinės krivūlės“ apdovanojimų geriausioms savivaldybėms ceremonijoje, apdovanojo Klaipėdos miesto savivaldybę. Krašto apsaugos ministerijos įsteigta „Auksinė krivūlė“ nominacijoje „Už ilgalaikį, draugišką ir tvirtą bendradarbiavimą“ buvo įteikta Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui.

„Džiaugiuosi galėdamas įteikti šią krivūlę miestui, su kuriuo mus sieja ilgas partnerystės ryšys“, – sakė ministras J. Olekas.

Lietuvos kariuomenę su Klaipėdos miestu sieja glaudūs bendradarbiavimo ryšiai. Klaipėdoje yra įsikūrusios Karinės jūrų pajėgos, nuolat švartuojančios savo laivus Kruizinių laivų terminale, taip pat Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ir Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotasis pėstininkų batalionas. Mieste taip pat yra įsikūrusi Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė.

Klaipėdos mieste nuolat vyksta įvairūs Lietuvos kariuomenės mokymai ir tarptautinės pratybos. Šiemet Klaipėdoje vyko ir didžiausias Lietuvos kariuomenės renginys – Kariuomenės ir visuomenės vienybės diena, prie kurios organizavimo prisidėjo ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

Lietuvos vietos savivaldos dienos proga „Auksinės krivūlės 2013“ ceremonija vyko Nacionaliniame operos ir baleto teatre. „Auksinės krivūlės“ laureatą – labiausiai tam tikroje srityje pasižymėjusią savivaldybę, nominavo 13 Lietuvos ministerijų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder