Darbo partija šią savaitę tvirtins kandidatus į švietimo ir mokslo ministro postą

Darbo partija šią savaitę tvirtins kandidatus į švietimo ir mokslo ministro postą

Darbo partija šią savaitę tvirtins kandidatus į atsistatydinusio švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio vietą.

Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas partijos prezidiumui žada pateikti tris kandidatūras. Realiausiu kandidatu eiti švietimo ir mokslo ministro pareigas laikomas Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas.

Partijos atšauktas švietimo ir mokslo ministras ketvirtadienio rytą Premjerui įteikė atsistatydinimo prašymą, nors su partijos kaltinimais ir nesutinka.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad teikimą dėl švietimo ir mokslo ministro D. Pavalkio atstatydinimo jau yra pasirašęs ir jį Prezidentei teiks antradienį.

Pats ministras teigia suprantąs Premjero sprendimą ir tikina, kad atsistatydino norėdamas sumažinti politinę įtampą valdančiojoje koalicijoje.

Anot A. Butkevičiaus, kol kas jokios kitos kandidatūros į ministrus nėra svarstomos.

"Tai Darbo partijos prerogatyva", - kalbėjo A. Butkevičius.

D. Pavalkio teigimu, politinės emocijos audros yra pernelyg įsisiūbavusios, todėl, nenorėdamas didinti aistrų valdančiojoje koalicijoje, jis nusprendė atsistatydinti, suprasdamas, kad, neturėdamas palaikymo Darbo partijos Seimo frakcijoje, jis negalės efektyviai toliau dirbti. D. Pavalkis taip pat teigė, kad trečiadienį vykęs pokalbis su Prezidente Dalia Grybauskaite neturėjo įtakos jo sprendimui.

Ministras kol kas neapsisprendė, ar trauksis iš Darbo partijos, taip pat sakė, kad tiesioginio kvietimo prisijungti prie socialdemokratų dar nesulaukė.

"Išeiti iš vienos partijos į kitą gal ir būtų išeitis, bet tai būtų aiškus politinis "perbėgėlizmas", juo labiau kad su ta dalimi (Darbo. - ELTA) partijos, kuri atėjo iš socialliberalų, galima dirbti. Socialliberalizmas, pritaikytas pilietinei visuomenei, nori nenori tampa europine politika (...), ir kol kas Darbo partija yra tos ideologijos lyderė ir nešėja", - komentavo ministras.

Darbo partijos deleguotas ministras D. Pavalkis iš pareigų partijos tarybos sprendimu buvo atšauktas balandžio 19 d. Trečiadienį D. Pavalkis teigė iš savo posto savanoriškai nesitrauksiąs ir lauksiąs Premjero sprendimo. A. Butkevičius savo sprendimą dėl švietimo ir mokslo ministro žadėjo pateikti tik įvertinęs iš "darbiečių" gautus dokumentus apie D. Pavalkio darbo įvertinimą.

Darbo partija ministrą nusprendė atstatydinti dėl partijos rinkimų programos nevykdymo švietimo srityje, tačiau pats D. Pavalkis užsiminė patyręs "darbiečių" spaudimą skiriant ministerijos pareigūnus ir švietimo politikos klausimais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder