Darius Mockus apie Raimondą Kurlianskį: man uždrausta su juo kalbėti

Darius Mockus apie Raimondą Kurlianskį: man uždrausta su juo kalbėti

LRT Televizijos laidoje „Dėmesio centre“ pasirodęs „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus Edmundui Jakilaičiui sakė, kad politikų papirkinėjimu įtariamam koncerno viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui yra uždrausta bendrauti su juo.

„Matyt, ne pirmas toks skandalas, daug čia nepaaiškinsi. Gaunam tiek dėmesio, kiek jo nesulaukėme per 16 metų koncerno istorijos, daug aiškinimų nėra, yra vienas: vyksta tyrimas, jo ypatumas, kad yra kruopelės informacijos paskleidžiamos ir suteikiamas šansas visai žiniasklaidai aiškintis, kelti versijas, pačias neįtikinamiausias“, – laidoje kalbėjo D. Mockus.

Antradienį 20 dienų areštinėje praleidęs R. Kurlianskis buvo paleistas į laisvę. Paklaustas, ar kalbėjosi su juo, D. Mockus aiškino: „Man uždrausta su juo kalbėti. Jis pasirašo popierius, kad su manim negali bendrauti. Mes abu negalime tarpusavyje bendrauti.“

D. Mockus teigė nematantis klausimų, dėl kurių R. Kurlianskis galėjo bandyti papirkinėti politikus.

„Iš pateiktų įtarimų, nematau jokios koncerno veiklos zonos. Jis, būdamas žiniasklaidos grupės vadovu, privalo bendrauti su žmonėmis, su politikais ypač, matyt“, – sakė D. Mockus.

Šią popietę iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo išleistas „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis. Apie tai, kad jis paleidžiamas, teismas paskelbė šį rytą. Šiandien pasibaigė 20-ties dienų jo suėmimo terminas. Teismas nusprendė, kad nėra pagrindo manyti, jog R. Kurlianskis gali trukdyti tyrimui. Verslininkui skirtas namų areštas dviem mėnesiams, jis įpareigotas nebendrauti su buvusiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu. Tuo metu prokurorai šį teismo sprendimą žada skųsti. R. Kurlianskis įtariamas prekyba poveikiu, didelio masto papirkimu ir disponavimu įslaptinta informacija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder