Dėl avarijos Kariotiškių sąvartyne gali būti skelbiama ekstremali padėtis

Dėl avarijos Kariotiškių sąvartyne gali būti skelbiama ekstremali padėtis

Avarijos vietoje Kariotiškių sąvartyne dumblo tekėjimas lokalizuotas: suformuoti specialūs pylimai, teršalai į mišką nebeplinta.

Įvykio vietoje dirbantys aplinkosaugininkai paėmė laboratorinių tyrimų mėginius, jie taip pat vertina aplinkai padarytą žalą. Preliminariais duomenimis, užteršta mažiausiai hektaras miško.

Pasak aplinkos ministro Gedimino Kazlausko, apie avariją informuota Trakų rajono savivaldybė. Jos vadovams siūloma spręsti dėl ekstremalios situacijos paskelbimo: remiantis kriterijumi, jog avarijos likvidavimo darbai užtruks daugiau nei 24 valandas.

Ministras G. Kazlauskas pabrėžia, jog gyventojams grėsmės nėra.

"Galiu užtikrinti, kad visa aplinkai padaryta žala bus nustatyta ir suskaičiuota, o kaltieji privalės ją atlyginti. Sieksiu ir asmeninės už avariją atsakingų žmonių atsakomybės, nes jei vienas kartas - tik atsitiktinumas, du kartai - jau sistema. Tokių veiksmų neketinu toleruoti, kaltieji turi atsakyti visu įmanomu griežtumu", - sako ministras G. Kazlauskas.

Ketvirtadienio vakarą uždarytame Kariotiškių sąvartyne įvyko avarija. Dėl kol kas nežinomų priežasčių iš sąvartyno dumblo rezervuaro įvyko nuotėkis.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko plyšus specialiai dumblą dengiančiai plėvelei. Kodėl taip nutiko - aiškinamasi.

Analogiška avarija Kariotiškių sąvartyne įvyko pavasarį. Tąkart dumblą dengianti plėvelė prasmego, dalis dumblo taip pat pateko į aplinką.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder