Dėl neteisėtai padidintų motinystės išmokų - baudos

Dėl neteisėtai padidintų motinystės išmokų - baudos

Panevėžyje dėl neteisėtai padidintų motinystės išmokų dvi panevėžietės, anksčiau išteisintos miesto apylinkės ir apygardos teismų, dar kartą išnagrinėjus bylą, pripažintos kaltomis. Už padarytus nusikaltimus joms paskirtos 250 MGL ir 200 MGL baudos: B. L. - 32 tūkst. 500 litų, D. S. - 26 tūkst. litų, abiem solidariai Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai teks sumokėti 46 tūkst. 579 litų.

Aukščiausiojo Teismo, patenkinusio prokurorų skundą, nurodymu dar kartą išnagrinėjęs nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą ir patikrinęs joje surinktus įrodymus, apygardos teismas priėmė nuosprendį, kuriuo patvirtino prokurorų pateiktus kaltinimus dėl neteisėtai padidintų motinystės išmokų.

Jei nuteistosios geranoriškai nenorės sumokėti paskirtų baudų ir civilinio ieškinio, jos bus išieškotos - nuteistųjų nekilnojamajam turtui taikomas laikinas nuosavybės teisių apribojimas.

Bylos duomenimis, dvi bendrininkės - ūkio savininkė B. L. ir jos darbuotoja D. S. buvo kaltinamos apgaule siekusios vieno tikslo, kad Valstybinio socialinio draudimo fondas vienai jų - D. S. apskaičiuotų ir išmokėtų didesnes nei priklauso nėštumo ir gimdymo pašalpas bei išmokas vaiko priežiūrai - Valstybinio socialinio draudimo fondas nepagrįstai išmokėjo 46 tūkst. 579 litų motinystės ir vaiko priežiūros pašalpų.

Mediena užsiimančio ūkio savininkė B. L. buvo fiktyviai įdarbinusi D. S. pardavimų vadybininke ir jai paskyrusi 3 tūkst. litų atlyginimą tik už dviejų valandų trukmės darbą. Kūdikio besilaukianti moteris tuo laikotarpiu, kurio metu gautos pajamos vėliau nulėmė pašalpų dydį, suspėjo dirbti keliose įstaigose. Vadybininkė taip pat buvo pamaloninta 2 tūkst. 500 ir 3 tūkst. 800 litų premijomis, nors kitiems įmonės darbuotojams, dirbusiems visą dieną, premijos nebuvo mokamos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder