"Delfi" vadovybė vengia šmeižto bylos nagrinėjimo

"Delfi" vadovybė vengia šmeižto bylos nagrinėjimo

Vilniaus apygardos teismas penktadienį baigė nagrinėti bylą, dėl šmeižto iškeltą estų valdomai bendrovei "Delfi". Nei bendrovės direktorė Jurga Eivaitė, nei šios bendrovės valdomo naujienų tinklalapio vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė posėdyje nedalyvavo.

Į teismą birželio pradžioje kreipėsi bendrovė "Respublikos" leidiniai", teigdama, kad UAB "Delfi" pažeidė jos dalykinę reputaciją, savo interneto portale "delfi.lt" paskelbusi nepatikrintas, prieš kelerius metus JAV diplomatų Vilniuje surinktas nuogirdas. Apie tokias amerikiečių kaupiamas "žinias" visuomenė sužinojo, kai "WikiLeaks" paskelbė eilinį pluoštą JAV diplomatų pranešimų iš Vilniaus į Vašingtoną.

Šių metų birželio 6-ąją "delfi.lt" išspausdino straipsnį, kuriame dienraštis "Respublika" bei kiti lietuviško kapitalo leidiniai apkaltinti korupcija bei reketu.

Kadangi "delfi.lt" lietuviškoms žiniasklaidos priemonėms metė rimtus kaltinimus, šią informaciją nusprendė patikrinti Generalinė prokuratūra.

Prokurorai kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą bei Specialiųjų tyrimų tarnybą, tačiau šios institucijos patvirtino, kad "delfi.lt" rėmėsi ne faktais, o JAV diplomatų rašytomis abejotinos vertės pažymomis.

Tuose pranešimuose minimi Lietuvos piliečiai pareigūnams paneigė visas JAV diplomatų apie juos sukurtas istorijas.

"Respublikos" leidinių" bylą prieš UAB "Delfi" iš esmės nagrinėjo teisėjas Andžejus Maciejevskis.

Teismo salėje nebuvo ne tik UAB "Delfi" vadovių, bet ir žurnalistų, kurie rengė tikrovės neatitinkantį straipsnį publikavimui. Vietoj jų prieš teismą stojo advokatas Andžejus Čaikovskis bei tretysis asmuo - taip pat užsienio kapitalo valdomam portalui "15 min." atstovaujantis advokatas Žygimantas Pacevičius.

Išklausęs ieškovo bei atsakovo argumentus teisėjas A. Maciejevskis pranešė, kad sprendimas šioje byloje bus skelbiamas lapkričio 17 dieną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder