Egidijus Vareikis: aš nedariau sąmoningai blogai

Egidijus Vareikis: aš nedariau sąmoningai blogai

Etikos sargams nutarus pasiūlyti panaikinti Seimo nario Egidijaus Vareikio mandatą, pats parlamentaras tvirtina Konstitucijos nepažeidęs ir nedaręs sąmoningai blogai.

"Pagal Lietuvos įstatymus, kiek suprantu, aš Konstitucijos nepažeidžiau", - žurnalistams sakė E. Vareikis.

Pasak jo, anksčiau etikos sargai buvo rekomendavę jam nedirbti pedagoginio darbo ir jis nuo to laiko nei vienoje pedagoginėje institucijoje nedirbo.

Šį rudenį E. Vareikis vėl pateko į etikos sargų akiratį, nes skaitė paskaitas Lietuvos viešojo administravimo institute. Politikas tvirtino esąs įsitikinęs, kad tas darbas yra kūrybinis.

Etikos sargams pradėjus domėtis šiuo atveju, E. Vareikis atsisakė gauto atlygio. "Nematau tame nieko blogo, bet atsisakau, kad būtų ir jums, ir komisijai lengviau.(...) Aš norėjau panaikinti argumentą, kad Vareikis uždarbiauja", - žurnalistams aiškino parlamentaras.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija siūlo panaikinti paskaitas skaičiusio Seimo nario E. Vareikio mandatą. "Komisija nutarė pavesti man registruoti nutarimo projektą, kuris bus pateiktas Seimui dėl Seimo nario E. Vareikio mandato panaikinimo", - po trečiadienį vykusio Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio sakė šios komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Už tai buvo 7 komisijos nariai, 6 susilaikė.

Pasak A. Salamakino, Konstitucija sako, kad Seimo narys praranda mandatą, jeigu jis neatsisakė darbo arba pradėjo dirbti.

"Etikos komisija, atlikusi tyrimą, nustatė, kad E. Vareikis pradėjo dirbti kvalifikacijos kėlimo institute, už tai gavo atlygį ir pažeidė Konstituciją", - sakė A. Salamakinas.

Jo teigimu, kad E. Vareikis netektų Seimo nario mandato, toks nutarimas turi būti priimtas paprasta Seimo narių balsų dauguma.

Kaip ELTA jau skelbė, 2008 m. gruodžio 17 d. Seimo Etikos ir procedūros komisija nustatė, kad Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys E. Vareikis, dėstydamas keliose aukštosiose mokyklose, pažeidė Seimo statutą. Tokią veiklą etikos sargai rekomendavo parlamentarui nutraukti, tačiau jis to nepaisė.

E. Vareikis vėl pakliuvo į etikos sargų rankas, nes skaitė paskaitas Lietuvos viešojo administravimo institute.

Konstitucija neleidžia Seimo nariui gauti jokių kitų pajamų, išskyrus pajamas už kūrybinę veiklą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder