Eligijus Masiulis: interpeliacija Raimundui Palaičiui - prasčiausias scenarijus

Eligijus Masiulis: interpeliacija Raimundui Palaičiui - prasčiausias scenarijus

Interpeliacija vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui būtų pats prasčiausias scenarijus, įvelsiantis į nesibaigiančius konfliktus koalicijos partnerius, mano susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

"Interpeliacijos vidaus reikalų ministrui kelias Seime būtų, matyt, pats prasčiausias scenarijus, kuris įveltų į nuolatinę konflikto zoną koalicijos partnerius. Tuomet tikėtis pavasario sesijoje kokių nors svarbesnių sprendimų, sakykim, susijusių su Lietuvos ekonomika, energetika, būtų, matyt, labai sudėtinga", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė jis.

E. Masiulio teigimu, R. Palaičio atstatydinimo klausimas turėtų būti sprendžiamas ne Seime, o Premjero kabinete.

"Premjeras, aišku, turi dvi alternatyvas: arba teikti vidaus reikalų ministro atsistatydinimą Prezidentei, arba situaciją palikti tokią, kokia ji šiandien yra, nedarant jokių radikalių veiksmų", - sakė jis.

E. Masiulis pabrėžė, kad nereiktų priimti skubotų sprendimų, nesulaukus reikalingų teisinių išvadų.

"Vieno sprendimo - būsimo teismo dėl Gailiaus (FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus.- ELTA) sugrąžinimo į pareigas, ir, jeigu teismas apsispręstų, kad Gailius buvo atleistas neteisėtai, tada, aišku, vidaus reikalų ministras vienareikšmiškai turėtų atsistatydinti. Ir kito sprendimo - ikiteisminio tyrimo pabaigos, kuris yra vykdomas dėl informacijos nutekinimo. Atmetus visas emocijas, manau, kad racionaliausias kelias būtų sulaukti šitų dviejų teisinių sprendimų, jeigu mes dar gyvename teisinėje valstybėje", - teigė E. Masiulis.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Antikorupcijos komisija, tyrusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes, nusprendė, kad buvę FNTT vadovai turėtų būti grąžinti į darbą, o paskelbtas konkursas į naujas vadovo pareigas atšauktas.

Seimo Antikorupcijos komisija pareiškė nepasitikėjimą vidaus reikalų ministru R. Palaičiu ir Premjero prašo jį atleisti.

Komisijos raginimą atleisti jį iš einamų pareigų R. Palaitis laiko politiniu ir teigia savo noru trauktis neketinantis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder