Evaldas Jurkevičius: komisijai išvadoms pateikti savaitės gali ir neprireikti

Evaldas Jurkevičius: komisijai išvadoms pateikti savaitės gali ir neprireikti

Nors Seimo laikinoji tyrimo komisija, sprendžianti dėl teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės, prašys Seimo dar savaitei pratęsti jos darbą, komisijos pirmininko Evaldo Jurkevičiaus nuomone, išvados gali būti suformuluotos greičiau, ir tos savaitės komisijai gali ir neprireikti.

"Neprireiks tos savaitės", - trečiadienį vakare pasibaigus už uždarų durų vykusiam komisijos posėdžiui žurnalistams sakė E. Jurkevičius. Jis pridūrė, kad tai yra jo nuomonė, o "kiek prireiks, tiek dirbsime".

Trečiadienį komisijos nariai peržiūrėjo prokuratūros pateiktą vaizdo medžiagą.

Išeidamas iš posėdžio Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Žydrūnas Radišauskas žurnalistams trumpai paaiškino, kad komisijos nariai susipažino su vaizdo įrašais, susijusiais su ikiteisminiu tyrimu "dėl nepagarbos teismui ir kitais dokumentais dėl kitų galimų nusikalstamų veikų".

Komisijos narys Naglis Puteikis stebėjosi, kad už uždarų durų komisija žiūrėjo viešai prieinamą vaizdo medžiagą. "Mes visą valandą žiūrėjome viešai prieinamą video. (...) Mano vertinimu, tiek prokuratūra, tiek ta mūsų garsioji septyniukė tiesiog iš mūsų šaiposi, nes ta medžiaga yra vieša", - piktinosi politikas.

Pasak jo, "tai kažkoks blogas spektaklis ir laiko gaišinimas". "Šiaip tai yra farsas, yra komedija, cirkas, ir man labai gėda, kad Seimas nusirito iki tokio lygio", - po komisijos posėdžio žurnalistams sakė N. Puteikis.

Kitas komisijos posėdis planuojamas ketvirtadienį. "Rytoj bus ir klausimai, ir atsakymai tarp komisijos narių ir apsitarimas", - sakė komisijos pirmininkas E. Jurkevičius.

Ketvirtadienį tyrimo komisija taip pat prašys Seimo dar savaitei, iki birželio 27 d., pratęsti jos darbą.

Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjos N. Venckienės laisvę buvo sudaryta šių metų gegužės 24 d.

Seimas yra pavedęs jai iki šių metų birželio 20 d. atlikti tyrimą.

Komisijoje dirba 12 įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių parlamentarų.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder