Gabrielius Landsbergis apie opozicijos lyderį: pasitraukiame iš tolimesnių diskusijų

Gabrielius Landsbergis apie opozicijos lyderį: pasitraukiame iš tolimesnių diskusijų

Seimo konservatorių ir Liberalų sąjūdžio lyderių Gabrieliaus Landsbergio ir Eugenijaus Gentvilo derybos dėl Seimo opozicijos lyderio nebuvo vaisingos. G. Landsbergio teigimu, frakcijos sprendimu konservatoriai pasitraukia iš tolimesnių diskusijų.

"Jau savaitė, kaip mes nesulaukiame iš liberalų atsakymo dėl palaikymo ar nepalaikymo bendro sprendimo dėl opozicijos lyderio. Frakcijos sprendimu, mes pasitraukiame iš tolimesnių diskusijų ir koncentruosimės dėl to, kas yra šiandien svarbiausia, - į biudžetą ir kitus dalykus", - ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Nepaisant to, politikas užtikrino, kad "opozicija dirbs ir bus stipri kaip visada".

Paklaustas apie tai, ar kalbama su kitos opozicinės frakcijos lyderiu - frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnu Remigijumi Žemaitaičiu, G. Landsbergis atsakė: "Kalbamės, diskutuojame, bet nuomonės dažniau išsiskiria, negu sutampa".

Tuo tarpu liberalas E. Gentvilas tikisi, kad taškas dėl opozicijos lyderio padėtas ne visam laikui.

"Šiandien planavome svarstyti frakcijoje šį dokumentą, bet vakar televizijos laidoje išgirdau, kad taškas padedamas, bet turbūt ne visam laikui. Tai, atrodo, nėra galutinis šios kadencijos metu padėtas taškas", - tikisi politikas.

Kaip numato Seimo statutas, opozicijos lyderiu gali skelbtis opozicinės frakcijos arba frakcijų koalicijos seniūnas, jei frakcija ar koalicija vienija daugiau kaip 1/2 Seimo mažumai priklausančių Seimo narių.

TS-LKD frakcijoje yra 31 Seimo narys, Seimo mažumoje dirba 63 parlamentarai, tai yra Seimo nariai, nepriklausantys Seimo daugumai. Tai reiškia, kad G. Landsbergiui tapti opozicijos lyderiu trūksta vieno Seimo nario.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder