Gediminui Kirkilui - Prancūzijos Garbės legiono karininko ordino ženklo apdovanojimas

Gediminui Kirkilui - Prancūzijos Garbės legiono karininko ordino ženklo apdovanojimas

Ketvirtadienį, Prancūzijos ambasadorius Filipas Žanto (Philippe Jeantaud) įteiks Garbės legiono karininko ordino ženklą Seimo Pirmininko pavaduotojui, Europos reikalų komiteto pirmininkui Gediminui Kirkilui.

Pasak Prancūzijos ambasados Lietuvoje, buvęs Ministras Pirmininkas bei dabartinis Seimo vicepirmininkas ir Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas yra aistringas europietiškų vertybių gynėjas. Nuo 2000 m. iki 2004 m. vadovaudamas Užsienio reikalų komitetui, o nuo 2012 m. vadovaudamas Europos reikalų komitetui, jis darbavosi Lietuvos priartėjimo ir integracijos Europos Sąjungoje labui. Jis taip pat dirbo Lietuvai jungiantis prie euro zonos bei prisidėjo prie skaidraus ir tinkamo Europos fondų lėšų paskirstymo. G. Kirkilas aktyviai pasižymėjo 2013 m. antrąjį pusmetį Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai.

Seimo Pirmininko pavaduotojas G. Kirkilas pažymi, kad jam ypatinga garbė gauti apdovanojimą iš valstybės, kuri buvo viena iš pagrindinių Europos Bendrijos, kaip istorinio Europos taikos, demokratijos ir gerovės projekto, iniciatorių ir kūrėjų. Tuometinis Prancūzijos užsienio reikalų ministras Robertas Šumanas (Robert Schuman) bei Prancūzijos diplomatas, pirmasis Europos anglių ir plieno bendrijos, kuri ir pradėjo Europos integracijos procesą, Prezidentas Žanas Monetas (Jean Monnet) tapo vienais iš šios idėjos autorių. Šiandien Europos Sąjunga - jau 28 valstybių narių bendruomenė, solidariai siekianti savo tikslų ir sprendžianti istorinius iššūkius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder