Gelbėtojai pataria Naujuosius sutikti namuose

Gelbėtojai pataria Naujuosius sutikti namuose

Penktadienio vakarą, jei įmanoma, patariama pasilikti namie ir pasirūpinti maisto, vandens ir kuro atsargomis.

Mat antroje nakties, kai sutiksime Naujus metus, pusėje užgrius daug sniego nešantis ir pūgas bei vėtras keliantis ciklonas, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Hidrometeorologų duomenimis, snigs dar ir ketvirtadienį. Daugiau sniego iškris vakariniuose, mažiausiai - šiaurės rytiniuose rajonuose. Penktadienio naktį žemiausia temperatūra šiaurės rytiniame pakraštyje gali siekti iki 15 laipsnių šalčio, vakariniuose rajonuose nenukris žemiau kaip 10 laipsnių šalčio, o paryčiais dar šiek tiek pašiltės.

Sutinkant Naujuosius metus turėtų būti ramu, be sniego. Tačiau antroje nakties pusėje užgrius daug sniego nešantis ir pūgas bei vėtras keliantis ciklonas.

"Jei kartais sutriktų elektros tiekimas, apsirūpinkite žvakėmis, degtukais, žibintuvėliais ir jų atsarginėmis baterijomis. Sandariai uždarykite pastatų langus, duris, stoglangius ir kitas angas", - sakoma PAGD pranešime.

Iš namų išvažiuoti ar išeiti rekomenduojama tik būtiniausiu atveju, nes smarkiai sningant sumažėja matomumas, sutrinka tiek miesto, tiek tarpmiestinio transporto eismas.

"Be reikalo nevykite į tolimas keliones, jei vykstate, važiuokite ne vienas. Jei vis dėlto nusprendėte išvykti, pripildykite pilnai savo automobilio degalų baką, apsirenkite lengvais, erdviais ir šiltais drabužiais, pakraukite mobilųjį telefoną, pasirūpinkite maisto ir karštos arbatos atsargomis. Važiuokite magistraliniais arba regioniniais keliais", - pataria departamentas.

"Jei vykstate į svečius, perspėkite, kokiu laiku tikitės atvykti. Jeigu Jūsų automobilis užklimpo sniege, pasilikite jame ir kvieskite pagalbos. Retsykiais paleiskite automobilio variklį ir įjunkite salono šildymą. Tiktai labai svarbu į saloną neprileisti išmetamųjų dujų. Todėl nepamirškite stebėti, kad automobilio išmetamojo vamzdžio neužverstų sniegas", - toliau rašoma PAGD pranešime.

Kaimo gyventojams, sužinojus apie galimą pūgą, patariama paruošti gyvuliams pašaro ir vandens atsargų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder