Gintaras Steponavičius atiduotas prokurorams

Gintaras Steponavičius atiduotas prokurorams

Seimas patenkino generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą ir panaikino Seimo nario liberalo Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę.

Ketvirtadienį už tokį sprendimą vienbalsiai balsavo 109 Seimo nariai.

Panaikinti G. Steponavičiaus teisinę neliečiamybę Seimui rekomendavo laikinoji tyrimo komisija, kurios posėdyje buvo išklausytas Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Justas Laucius ir Seimo narys G. Steponavičius.

"Vyriausiasis prokuroras pateikė daugiau medžiagos negu pateikė generalinis prokuroras, savo poziciją išsakė ir G. Steponavičius. Jis nesutiko su galimais įtarimais, jis išreiškė savo aiškią poziciją, kad neketina dangstytis teisinės neliečiamybės institucija. Visi buvo už tai, kad būtų siūloma Seimui tenkinti generalinio prokuroro prašymą", - iš Seimo tribūnos sakė komisijos pirmininkas Seimo narys Virgilijus Poderys.

Seimo narys G. Steponavičius teigė, kad jo veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties ir jis yra pasiruošęs gintis visomis įmanomomis priemonėmis.

"Mano atžvilgiu formuluojami įtarimai neturi nieko bendro su korupcija. (...) Nebuvo jokių pinigų "skalbimo", nebuvo perkamos bulvės, nebuvo perkami maišai, skalbimo ar plovimo mašinos, o buvo remiamos žmonių idėjos", - sakė G. Steponavičius.

Jis atmetė kaltinimus dėl galimo neteisėto Liberalų sąjūdžio finansavimo.

"Tyrėjams gali atrodyti, kad vienų ar kitų tikslų vedini mėginome neteisėtais būdais finansuoti partiją. Teisybė ir realybė yra ta, kad per visuomenines organizacijas kaip aktyvūs pilietiški žmonės mes stengėmės padaryti mūsų Lietuvą ir mūsų visuomenę stipresnę", - iš Seimo tribūnos sakė G. Steponavičius.

Kaip jau skelbta, antradienį generalinis prokuroras E. Pašilis kreipėsi į Seimą, prašydamas panaikinti Seimo nario G. Steponavičiaus teisinę neliečiamybę.

Jo teigimu, Seimo nario G. Steponavičiaus veiksmai vertintini kaip "piktnaudžiavimas konstituciniais Seimo nario įgaliojimais, Seimo nario priesaikos sulaužymas, Seimo statuto, Politinių partijų įstatymo bei Valstybės politikų elgesio kodekso pažeidimai".

Anot E. Pašilio, prokurorai norėtų pareikšti G. Steponavičiui įtarimą pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 2 dalį - tai yra piktnaudžiavimas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder