Į LRT generalinio direktoriaus postą kandidatuoti svarsto Edmundas Jakilaitis

Į LRT generalinio direktoriaus postą kandidatuoti svarsto Edmundas Jakilaitis

Žurnalistas, prodiuseris Edmundas Jakilaitis pranešė svarstantis dalyvauti pavasarį vyksiančiuose generalinio LRT direktoriaus rinkimuose.

„Beprecedentis Lietuvos istorijoje puolimas prieš LRT ir akivaizdus mano ir mano kolegų persekiojimas už valdžios kritiką privertė mane rimtai svartyti galimybę kandidatuoti į LRT generalinio direktoriaus postą.

Tokiu atveju matyčiau du esminius savo veiklos tikslus: maksimalus objektyvumas ir nepriklausomumas, maksimalus skaidrumas“, – savo „Facebook“ paskyroje paskelbė E. Jakilaitis. 

Pasak jo, LRT, visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, yra objektyviausias ir patikimiausias transliuotojas Lietuvoje, tačiau tobulėti dar tikrai yra kur.

„LRT darbuotojų, ypač žurnalistų, apsaugojimas nuo galimo politinio poveikio ar, kaip dabar matome, persekiojimo už kritiką, taip pat būtų vienas svarbiausių mano veiklos prioritetų.

Dėl skaidrumo. Esu įsitikinęs, kad nuo šiol visuose būsimuose LRT laidų konkursuose, o vėliau ir sutartyse, turėtų būti numatyta, kad visų laidų sąmatos turėtų būti skelbiamos viešai. 

LRT laidų konkursuose galėtų dalyvauti tik tie kūrėjai ir įmonės, kurie sutinka su esmine viešumo sąlyga“, – tikina jis. 

E. Jakilaičio teigimu, visa LRT finansinė veikla kiekvienais metais turėtų būti audituota Valstybės kontrolės bei nepriklausomo tarptautinio audito. Nepriklausomo ir valstybinio audito ataskaitos turėtų būti kiekvienais metais pateikiamos kartu su LRT veiklos ataskaita parlamentui.

„Apie visus kitus prioritetus – šviečiamąją, kultūrinę LRT misiją bei informacinę lyderystę šiame įraše nesiplėsiu. Galutinį sprendimą dėl savo kandidatavimo priimsiu artimiausiu metu, kai bus paskelbtas konkursas į LRT generalinio direktoriaus postą“, – žadėjo jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder