Į naujienų portalo "Delfi" redakciją atsiųstame pakete pavojingų bakterijų nebuvo

Į naujienų portalo "Delfi" redakciją atsiųstame pakete pavojingų bakterijų nebuvo

Naujienų portalo "Delfi" redakcijai atsiųstame pakete pavojingų bakterijų nebuvo, nustatė specialistai atlikę laboratorinius tyrimus.

Kaip DELFI teigė Vilniaus visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė, jokių pavojingų bakterijų laboratoriniai tyrimai neparodė.

"Pavojingų ir ypač pavojingų bakterijų nėra nustatyta. Yra atmestas pavojus, kad buvo panaudoti tie milteliai kaip biologinis ginklas", - kalbėjo A. Razmienė.

Pasak jos, su mėginiais bus atliekami tolesni tyrimai. Ankstesniuose tyrimuose, atliktuose įvykio vietoje, taip pat nenustatyta gyvsidabrio ar radioaktyvių medžiagų požymių, skelbia delfi.lt.

ELTA primena, kad Policijos generalinio komisaro Lino Pernavo sprendimu, suderinus su Generaline prokuratūra, tyrimą dėl ketvirtadienį naujienų portale "Delfi" gauto laiško su grasinamu turiniu ir neaiškios kilmės milteliais perima Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Toks sprendimas priimtas įvertinus Prancūzijos ir kitų šalių pastarųjų įvykių kontekstą, siekiant į tyrimą įtraukti geriausius policijos tyrėjus ir analitikus.

Ketvirtadienio rytą į "Delfi" redakciją atsiųstas vokas su rusų kalba surašytu grasinimu bei įtartinais milteliais. Ugniagesiai gelbėtojai sostinės Gynėjų gatvėje izoliavo vietą, kurioje atidarytas vokas. Paskelbta biuro evakuacija, atvyko ir Visuomenės sveikatos centro specialistai.

Prie miltelių prisegtame laiške "Delfi" vyriausiajai redaktorei grasinama, kad "greitai bus kaip Paryžiuje", ranka sukeverzotas ir karstą vaizduojantis paveikslėlis. Laiško siuntėjas užrašė, neva paketas atkeliavo nuo buvusios Prezidentės patarėjos Daivos Ulbinaitės, iš S. Daukanto aikštės.

Policijos atstovai ėmėsi skubių priemonių - patikrinimo metu į patalpą nebuvo įleistas ir iš jos išleistas nė vienas žmogus. Pareigūnai perspėjo, kad pavojaus grėsmė neaiški, todėl nuspręsta visus redakcijoje buvusius žmones evakuoti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder