Įstatymo pataisa dėl advokatų padėjėjų turėtų paspartinti bylų nagrinėjimą

Įstatymo pataisa dėl advokatų padėjėjų turėtų paspartinti bylų nagrinėjimą

Siūloma įteisinti, kad advokato padėjėjai, kurie turi ne mažesnę kaip vienerių metų atstovavimo teismuose patirtį, galėtų atstovauti pirmosios instancijos teismuose nelaukdami vienerių metų nuo advokato padėjėjo praktikos pradžios.

Tuo tarpu advokato padėjėjams, neturintiems atstovavimo teismuose patirties, siūloma išlyga nebūtų taikoma, t. y. pastariesiems išliktų esama įstatymo nuostata, kad tapęs advokato padėjėju pastarasis turės galimybę atstovauti tik pirmosios instancijos teismuose ir tik ne anksčiau kaip po vienerių metų nuo advokato padėjėjo praktikos pradžios.

Tokias Advokatūros įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas.

Pasak jo, siūlomu projektu ne tik bus išnaudota turima juridinių asmenų teisininkų atstovavimo teismuose patirtis - juridinių asmenų teisininkai, turintys atstovavimo teismuose patirties, bus lygiavertėje padėtyje kartu su advokato padėjėjais, turinčiais atstovavimo teismuose patirtį. Parlamentaro nuomone, taip pat bus sudarytos sąlygos veiksmingesniam, efektyvesniam ir spartesniam bylų nagrinėjimo pirmosios instancijos teismuose procesui. A. Anušauskas tikisi, kad taip pat bus efektyviau išspręstos ir sumažintos advokatų užimtumo problemos pirmosios instancijos teismuose.

Šiuo metu Advokatūros įstatyme nurodyta, kad advokato padėjėjas gali atstovauti tik pirmosios instancijos teismuose ir tik ne anksčiau kaip po vienerių metų nuo advokato padėjėjo praktikos pradžios. Tuo tarpu juridinio asmens teisininkas pagal pavedimą gali atstovauti juridiniam asmeniui teismuose vos tik įgijęs aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą - gavęs universiteto diplomą, ir tokiam specialistui šiuo aspektu nėra taikomi jokie apribojimai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder