JAV skirs milijardą NATO sąjungininkų saugumui Europoje užtikrinti

JAV skirs milijardą NATO sąjungininkų saugumui Europoje užtikrinti

Su JAV Senato atstovais susitikusi Lietuvos delegacija buvo informuota, kad Vašingtono įsipareigojimai Lietuvos saugumui yra tvirti ir nesikeičiantys, o NATO sąjungininkų saugumui užtikrinti iš JAV biudžeto bus skirtas milijardas dolerių.

Senato daugumos vadovo pavaduotojas demokratas Dikas Durbinas (Dickas Durbinas) Lietuvos ambasadorių JAV Žygimantą Pavilionį bei Lietuvos Seimo Užsienio reikalų ir Nacionalinio saugumo komitetų delegaciją informavo, jog jo vadovaujamas Senato Biudžeto komitetas pritarė vadinamajai Europos patikinimo iniciatyvai, numatančiai papildomų milijardo JAV dolerių asignavimų skyrimą NATO sąjungininkų Europoje saugumo užtikrinimui.

"Rusijos agresijos Ukrainoje akivaizdoje jūs pademonstravote ir toliau demonstruojate, jog, kalbant bokso kategorijomis, esate kovotojai gerokai pranokstantys savo svorio kategorijos ribas", - pabrėžė senatorius.

Būsimasis Senato Gynybos komiteto pirmininkas Johnas McCainas (Džonas Makeinas) pokalbyje su Lietuvos politikais įvardino Lietuvą kaip vieną patikimiausių JAV partnerių Europoje. Jis pasveikino Lietuvos Prezidentės pasiryžimą teikti karinę paramą Ukrainai ir išreiškė įsitikinimą, jog atitinkamus sprendimus turėtų greitai priimti ir JAV Kongresas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder